Kiske /Somerville – Kiske /Somerville

Kiske /Somerville – Kiske /Somerville

Jaar van Release: 2010

Label: Frontiers

Projecten zijn vaak mooie gelegenheden voor muzikanten om buiten hun eigen band met iets anders bezig te zijn. Muzikaal levert dat soms onverwachte resultaten op. De eeuwige ‘ex Helloween zanger’ Michael Kiske en de vooral als ‘Simone Simons stand-in’ Amanda Somerville bedachten dat hun beider carrière wel een boost kon gebruiken en zo bedachten zij een project dat eigenlijk niets anders doen dan de stijlen waar ze mee bekend zijn geworden combineren maar dan in een wat lichtere aanpak. Misschien in het geval van Kiske wat minder op snelheid gericht en meer op de toegankelijkere sound, maar daardoor komt zijn opvallend beter geworden stem beter uit de verf. Somerville heeft die warme sound die erg aangenaam in de oren klinkt en deze hele CD met deze twee op zang is prima in de opzet geslaagd. Heavy maar melodieus, direct maar ook sfeervol en romantisch. Het lijkt weliswaar wat teveel van het goede, maar er is aan te wennen aan de continue duet zang. De twee Primal Fear mannen Mat Sinner en Magnus Karlsson leidde de muzikale richting en kregen daarbij hulp van onze eigen Sander Gommans (ex After Forever en HDK). Ik hoop van harte dat dit album met open armen ontvangen zal worden want in tegenstelling tot veel van de tegenwoordige samenwerkingsprojecten zou het uitvoeren van dit album live best haalbaar kunnen zijn lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑