Two Fires – Burning Bright

Two Fires – Burning Bright

Jaar van Release: 2010

Label: Frontiers

Wereldzanger Kevin Chalfant heeft gedurende zijn lange carriere al menig geweldig album afgeleverd, allereerst met de band 707 (‘Mega Force’ uit 1982), daarna met Steel Breeze (‘Heart On The Line’ uit 1984), The Storm (het gelijknamige debuut uit 1991 en ‘The Eye Of The Storm’ uit 1996), The Vu (‘Phoenix Rising’ uit 2000) en ten slotte met Two Fires (het debuut ‘Two Fires’ uit 2000 en de opvolger ‘Ignition’ uit 2002). Daarna werd het echter angstvallig stil omtrent de heer Chalfant, buiten zijn bijdrage aan het Shooting Star-album ‘Circles’ in 2006. Nu is er echter weer een nieuwe Two Fires plaat ingeblikt getiteld ‘Burning Bright’, die er wederom absoluut mag zijn.
Kevin heeft zich ditmaal laten ondersteunen door zijn live-band om het groepsgevoel wat meer te benadrukken en de elf aanwezige nummers zijn stuk voor stuk lekker wegluisterende melodieuze rock-tracks met (natuurlijk) een zeer goed op dreef zijnde zanger en prima gitaarwerk. Luister maar eens naar het door Neal Schon (Journey) en Gregg Rolie (ex-Journey) meegeschreven ‘Some Things Are Better Left Unsaid’, de vlotte openers ‘Is It Any Wonder’ (waar binnenkort een video clips voor opgenomen gaat worden) en ‘Lost In The Song’, de ballads ‘Shattered Without You’ en ‘All For One’ of het prima titelnummer ‘Burning Bright’, die het zeker goed zullen doen bij de fans van het genre. Het is maar weer goed dat meneer Chalfants zijn zangcarriere weer opgepakt heeft, want hij is en blijft een fantastische A.O.R.-zanger! We worden de laatste maanden echt verwend met schitterende A.O.R.-platen en ook ‘Burning Bright’ van Two Fires past daar naadloos in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑