My Favorite Scar – My Favorite Scar

My Favorite Scar – My Favorite Scar

Jaar van Release: 2010

Label: Universal Music Group

Is namelijk een CD geworden die helemaal aansluit bij waar de EP al een voorbode van was. Elf nummers die laten horen dat dit één Nederlands meest veelbelovende bands is, met de potentie, de klasse en de uitstraling om ook internationaal potten te breken.
Dark rock, dat is de muzikale term die op de band wordt geplakt. Dat betekent dat we nummers met veel sfeer, met harde gitaren, met fraai uitgewerkte solo –en harmony zang te horen krijgen. Een verzorgd product derhalve. Elf nummers die allemaal af zijn. Ze zijn niet allemaal van hetzelfde (hoge) niveau, maar slechte songs zitten er ook niet bij. Puristen zullen misschien gaan zeiken dat de band vooral een studioband is, die live de nodige tapes laat meelopen om het CD geluid ook live te kunnen produceren. Maar daar geef ik nou eens helemaal geen zak om. Dit album klinkt gewoon vet. Een uitgebalanceerde CD. Ik hoor Tool (opener ‘Liberty Is Dead’), Alice in Chains (‘My Favorite Scar’, met fraaie, persoonlijke tekst) lekkere heavy beukers (‘Save Me’) en wat rustige tracks (het nieuwe ‘This Poison Love’). Van de live optredens wisten we al dat de band ‘Love Like Blood’ van Killing Joke speelt en The Cult’s ‘Rain’. Deze laatste is nu ook op deze schijf terug te vinden in een fraaie versie, die zowel recht doet aan het origineel maar ook een eigen interpretatie (vooral de zang) van My Favorite Scar heeft gekregen. ‘Lost’ is typisch zo’n nummer wat vooral door de sfeer indruk maakt, wat ook geldt voor het afsluitende ‘Lie To Me’. Ik ga niks meer vertellen over een drummer die ooit deel uitmaakte van Within Temptation, daar doe ik de band tekort mee. Nee, zanger Jay, de gitaristen Evan en Dan (lekkere riffs heren!), bassist Pat (solide en sober) en drummer Stephen vormen een band waar we trots op mogen zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑