Allen/Lande – The Showdown

Allen/Lande – The Showdown

Jaar van release: 2010

Label: Frontiers

Na The battle en The revenge is The Showdown het derde wapenfeit van de samenwerking tussen hardrock/metal zangers Jorn Lande (Jorn, Masterplan) en Russel Allen (Symphony X).

Je weet met dit tweetal van tevoren al wat je te wachten staat. Stevige hardrock met een lichte metal inslag, een goed verzorgde sound en uiteraard prima vocale prestaties. Want zingen kunnen de heren natuurlijk wel. Het enige nadeel is dat alle albums op elkaar lijken. Een euvel waarmee Lande met zijn solo albums ook te kampen heeft. Het maakt dus niet zoveel uit welke cd je in de kast hebt staan.

Toch is The showdown wel iets beter dan zijn voorganger. Op The revenge bleven de nummers niet echt hangen en ontbrak de juiste vonk. Gelukkig is die vonk op dit nieuwe album wel weer te horen en daarmee ligt The Showdown meer in het verlengde van het uitstekende eerste album. De nummers liggen dan ook meer in het verlengde van progressieve melodieuze metal. Het is dan ook verwonderlijk dat deze goddelijke “voices of rock”harmonieus samengaan in een zee van mooie melodieën en virtuoos gitaarspel.

“Judgement day”, “Bloodlines”, “We will rise again”, “The guardian” en “Eternity” zijn gewoon uitstekende catchy songs en de wisselwerking tussen Allen en Lande qua zang staat als een huis. Fans van beide heren en aanverwante bands kunnen met The Showdown hun lol weer op. Ach, of het nu heavy metal, progmetal of melodieuze metal is, Allen en Lande draaien hun hand er niet voor om en dat maakt “The Showdown” tot een prachplaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑