Vega – Kiss Of Life

Vega – Kiss Of Life

Jaar van release: 2010

Label: Frontiers

Vega is het nieuwe samenwerkingsverband tussen ex-Kick zanger Nick Workman en het zeer succesvolle en gerepecteerde songwriters-duo Tom en James Martin (die onder andere nummers hebben geschreven voor House Of Lords, Khymera, Ted Poley en Sunstorm om er maar een paar te noemen). De gebroeders Martin ontmoetten Nick voor het eerst toen Kick als support act van Thunder door Engeland toerde en hebben vanaf dat moment altijd de wens gehad om ooit nog eens samen te werken. Dat is dan nu uiteindelijk bewerkstelligd en met de hulp van drummer Dan Chantrey zijn een twaalftal prima melodieuze rock nummers opgenomen, die nu onder de titel ‘Kiss Of Life’ op de markt gebracht worden.
Nick Workman is gewoon een erg goede zanger die een prima vocale invulling geeft aan het bij vlagen excellente song materiaal. Niet alleen als songwriter maar ook als gitarist levert Tom Martin een erg positieve bijdrage aan het geheel middels de nodige catchy riffs en inventieve solos. Zoals we het bij de gebroeders Martin wel gewend zijn, zit het met het song materiaal wel goed en is het vanaf de eerste tot en met de laatste seconde puur genieten geblazen. Vooral het titelnummer ‘Kiss Of Life’, ‘One Of A Kind’, de ballad ‘Too Young For Wings’ en ‘Stay With Me’ kunnen we erg bekoren, maar de rest is zeker niet veel minder. Ik ben benieuwd hoelang Frontiers het vol kan houden om goede nieuwe A.O.R.-bands te vinden. Er lijkt gewoon geen eind aan te komen, want ook dit Vega is weer een act om terdege rekening mee te gaan houden in de toekomst. Prima plaatje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑