Royal Hunt – Show Me How To Live

Royal Hunt – Show Me How To Live

Jaar van Release: 2011

Label : Frontiers Records 

Royal Hunt is met deze ‘Show Me How To Live’ al aan hun elfde studio-album toe en heeft in het verleden al de nodige prima platen uitgebracht. Vooral het uit 1997 stammende ‘Paradox’ is mijns insziens een klassieker in het progressieve getinte metalgenre en eigenlijk hebben ze dat niveau nooit meer kunnen evenaren. ‘Paradox’ werd natuurlijk ingeblikt met de Amerikaanse zanger DC Cooper en begin 2011 werd er door Andre Andersen opnieuw contact opgenomen om te kijken of de samenwerking weer hernieuwd kon worden. En, getuige het feit dat meneer Cooper weer deelgenoot is van Royal Hunt, zo te zien hebben beide heren een goed gesprek gehad.

Betekent dit nu dat ‘Show Me How To Live’ door de inbreng van DC Cooper de oude tijden weer doet herleven? Nou, dat kan ik toch niet helemaal bevestigen, want ondanks het feit dat de plaat bij een eerste luisterbeurt de nodige indruk maakt wordt het erg hoge niveau van ‘Paradox’ in geen velden of wegen gehaald. Dat ligt zeker niet aan de muzikanten, want hun spel is ronduit indrukwekkend. Dat ligt zeker ook niet aan de vocale prestatie van DC Cooper, want hij laat overduidelijk horen dat hij en hij alleen de juiste zanger is voor Royal Hunt. Het “probleem zit hem in het song material dat zowel qua kwantiteit als qua kwaliteit geen onuitwisbare indruk achterlaat. Wellicht was het beter geweest om nog wat extra nummers te schrijven want slechts zeven tracks is wel wat karig naar hedendaagse maatstaven. En als dat het kwaliteitsniveau ook enigszins tegenvalt (naar Royal Hunt-begrippen dan!), dan moge het duidelijk zijn dat deze ‘Show Me How To Live’ niet de “triumphant return van DC Cooper is die het had kunnen zijn. Wellicht dat, indien men wat meer voorbereidingstijd neemt, de volgende plaat dat wel gaat worden, maar nu is ‘Show Me How To Live’ in mijn optiek toch een beetje een gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑