Coldspell – Out From The Cold

Coldspell – Out From The Cold

Jaar van Release: 2011

Label: Escape Music

In 2009 maakte het Zweedse Coldspell enorme indruk met het debuutalbum Infinite Stargaze. Een geweldig hardrockalbum dat nog regelmatig rondjes draait in mijn cd speler. De vette sound, de machtige gitaarriffs en het hoge meezinggehalte maakte Infinite Stargaze tot een van de beste albums van dat jaar.

Exact twee jaar later is er dan eindelijk een opvolger in de vorm van Out in the cold. En fans kunnen gerust zijn want dit nieuwe werkje ligt volledig in de lijn der verwachtingen. Ik moet er wel direct bij zeggen dat het hoge niveau van Infinite Stargaze niet gehaald wordt. Zo’n album maak je ook eigenlijk maar een keer. Ondanks dat is Out from the cold gewoon verplichte kost voor liefhebbers van melodieuze hardrock. Met zanger Niklas Swedentorp, gitarist Michael Larssen en Matti Eklund op keyboards is de basis van de band nog steeds in tact. Bassist Anders Lindmark en drummer Perra Johanson zijn weliswaar nieuw in de band, de sound heeft het echter niet veranderd.

Het album opent ijzersterk met het geweldige Heroes dat verder gaat waar Infinite Stargaze ophield. Verder zijn Run for your life, Six feet under, Seven wonders, Heading for tomorrow en het titelnummer eveneens niet te versmaden. Hoogtepunten zijn echter het schitterende The king en het eveneens geweldige Fate waarin Swedentorp zeer overtuigend klinkt.

Het grote verschil met het debuutalbum is dat Out from the cold meerdere luisterbeurten nodig heeft om op waarde geschat te worden. Infinite Stargaze pakte je direct bij de strot. De songs op dit nieuwe album zijn iets minder catchy waardoor je niet direct overstag gaat. Toch blijkt vaak dat albums die langere tijd nodig hebben om te groeien de tand des tijds beter doorstaan. Of dat met Out from the cold ook het geval is zal de toekomst uitwijzen. In ieder geval hebben de fans van Coldspell én de melodieuze hardrockers onder ons er weer een uitstekend album bij. Nu maar eens wachten op een Europese tour!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑