Whitesnake – Forevermore

Whitesnake – Forevermore

Jaar van Release: 2011

Label: Frontiers

Ik was dan ook bijzonder verheugd toen in 2008 de prima reunie-plaat ‘Good To Be Bad’ verscheen en het doet me wederom bijzonder veel deugd om te constateren dat dit geen eenmalige reunie-release betrof, daar er nu met ‘Forevermore’ een erg sterke opvolger is verschenen. Het schrijversduo Doug Aldrich/David Coverdale heeft een dertiental over het algemeen erg sterke nummers geschreven, die de liefhebber van bluesy, doch stevige hardrock zeker zal aanspreken.
De plaat begint ronduit spectaculair met de twee erg sterke groovy openers ‘Steal Your Heart Away’ en (vooral) ‘All Out Of Luck’, waarbij het refrein van laatstgenoemde niet meer uit je kop te krijgen is na enkele luisterbeurten. Dat het navolgende ‘Love Will Set You Free’ als single is gekozen zal niemand verbazen, want dit nummer is voorzien van een lekker commercieel sausje zonder dat dit overigens geforceerd of storend overkomt. Na deze drie uitstekende nummers zakt het erg hoge niveau enigszins in, maar ook ‘Easier Said Than Done’, ‘Tell Me How’, ‘I Need You (Shine A Light)’, ‘One Of These Days’, ‘Love And Treat Me Right’, ‘Dogs In The Streets’ (dat me wel wat aan de good-old ‘Slip Of The Tongue’-dagen doet denken), ‘Fare Thee Well’, ‘Whipping Boy Blues’ en ‘My Evil Ways’ zullen de liefhebber van seventies en eighties hardrock met een eigentijdse produktie zeker aanspreken. Het beste heeft men dan weer voor het laatst bewaard, want het titelnummer ‘Forevermore’ dat akoestisch begint en halverwege omslaat in een heavy rocker, behoort tesamen met de drie openingsnummers zeker tot het beste wat Whitesnake anno 2011 te bieden heeft.
Het song materiaal op ‘Forevermore’ is dik in orde, de gitaartandem Doug Aldrich / Reb Beach is gewoonweg fantastisch en krijgt ruimschoots de gelegenheid om dat te etaleren, terwijl ook de stem van meneer Coverdale de tand des tijds zeker doorstaan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑