Eden’s Curse – Trinity

Eden’s Curse – Trinity

Jaar van Release: 2011

Label: AFM Records

Een typische nieuw samengestelde heavy metal-band. Internationaal, opgeklommen via andere bands tot het moment dat men het nodig achtte zelf een band te vormen. Ondertussen is het derde studioalbum en de band heeft een vrij sterke fanbasis opgebouwd die ze staat op te wachten. De band maakt zeer aanstekelijke melodieuze metal, met prima zang van Michael Eden en lekker frivool gitaarwerk van Thorsten Koehne. Net als het voorgaande materiaal is men bij Eden’s Curse Dream Theater/Shadow Gallery-getrouw gebleven. Ook al blijft het bij traditionele melodieuze heavy metal/hardrock, met durft hier en daar wel een Dream Theater-arrangement uit de kast halen en vooral zanger Michael Eden haalt in de hogere noten-regionen het LaBrie-timbre binnen waardoor de associatie met die andere band onvermijdelijk is.
Meest in het oog springende voorbeelden hiervan zijn ‘Holy Man’ (waarin Dream Theater zanger James Labrie ook op te horen is), de ballad ‘Guardian Angel’, het stevige ‘Can’t Fool The Devil’ en het ietwat episch getinte ‘Jerusalem Sleeps’. Men heeft in de vorm van ‘Rock And Roll Children’ ook een (Dio-)cover opgenomen en ik moet zeggen dat deze versie van Eden’s Curse mijn goedkeuring wel kan wegdragen, al moet ik er natuurlijk meteen aan toevoegen dat het gewoonweg onmogelijk is om enigszins in de buurt te komen van de performance van Ronnie James Dio. Mijn collega-Lords Eddy en Wim beloonden de eerste twee platen van dit internationale gezelschap met respectievelijk 91 en 80 punten en ik kan na beluistering van ‘Trinity’ wel begrijpen waarom men Eden’s Curse weet te waarderen. Ook deze derde release is gewoon een prima melodieus metal plaatje geworden die zijn weg naar de fans wel zal weten te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑