Riverdogs – World Gone Mad

Riverdogs – World Gone Mad

Jaar van Release: 2011

Label: Melodic Rock Records

Op dit punt is het waarschijnlijk niet als een verrassing dat een inactieve klassieke band weer bij elkaar.Dit jaar alleen al heeft gezien reünie / comeback albums van Black n ‘Blue, King Kobra en Unruly Child het leven gezien. Maar een nieuwe release van de over het hoofd gezien melodieuze rockband Riverdogs kwam als een verrassing. De band kwam sterk met hun titelloze debuut in1990, maar kort na de release vertrok gitarist en producer Vivian Campbell, om toe te treden tot Def Leppard en vervolgens de alternatieve rock vloedgolf trof het hele melodieuze rock landschap. De band met als producer Campbell heeft een aantal studiowerken in 2003 opgenomen, maar de opnames zag nooit het licht  tot op de van vandaag, met de release van World Gone Mad.

Met slechts acht nummers. World Gone Mad is een vrij kort album, maar op dit punt zullen de  Riverdogs fans waarschijnlijk niet ontevreden zijn. . Het album omvat de 2003 studio nummers, die onlangs werden geremixed en geactualiseerd, evenals een paar nieuwe nummers en een pittige live versie van de Badfinger nimmendal ‘No Matter What. Muzikaal, de nummers op World Gone Mad hebben het niveaus van  wat je zou verwachten van een band in deze fase in hun carrière.

De late jaren ’80 zijn al lang voorbij, en de jongens zijn ouder en wijzer, dus de meer bombastische elementen van het vroegere  Riverdogs geluid terug te hebben gekozen, waardoor een zeer gepolijste, soulful, gitaar-gedreven melodieuze rock sound is ontstaan. Campbell’s gitaarwerk is elegant en subtiel, maar net zo indrukwekkend als altijd, en Lamothe’s zang brengen een extra dimensie aan de nummers.

Als een fan van Riverdogs, zul je dit album niet wilt missen. Ondanks zijn relatief korte lengte, is het nog steeds verdomd goed, om eindelijk wat nieuwe Riverdogs materiaal horen. Met een beetje geluk, kan dit de aanleiding zijn voor de vonk die leidt tot toekomstige projecten van de band.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑