The Magnificent – The Magnificent

The Magnificent – The Magnificent

Jaar van Release: 2011

Label: Frontiers

Het kan natuurlijk behoorlijk arrogant overkomen als je je nieuwe band “The Magnificent” noemt en je kunt dan natuurlijk ongenadig hard op je bek gaan. Laat ik meteen maar melden dat dit zeker niet het geval is bij deze debuutplaat, want ‘The Magnificent’ is een zeer overtuigende melodieuze rockplaat geworden. Dat is niet zo verbazendwekkend als je gaat kijken wie er verantwoordelijk zijn voor dit plaatje, want van een samenwerking tussen de sterke Circus Maximus zanger Michael Eriksen en de frivole Leverage gitarist Torsti Spoof mag je wel het een en ander verwachten.
Beide heren worden bijzonder vakkundig ondersteunt door een aantal zeer ervaren rotten uit de Finse muziekscene en dat maakt deze ‘The Magnificent’ een bijzonder aangename luisterervaring. De nummers zijn zonder uitzondering van een hoog niveau en ook dat is nauwelijks verbazingwekkend te noemen als je weet dat leden van onder andere Brother Firetribe, Circus Maximus, Urban Tale en Leverage hieraan hebben meegewerkt. Er is dus helemaal niets mis met het aanwezige song materiaal (vooral de ballade ‘You Are My Angel’ is fantastisch) en het is vooral het frisse gitaarwerk van Spoof dat erg tot de verbeelding spreekt want hij strooit lustig rond met lekkere riffs en de meest fantastische solos. Als je een liefhebber bent van kwalitatief hoogstaande melodieus getinte klassieke hardrock, heb je met deze debuutplaat van The Magnificent een absolute winnaar te pakken. En er is dus absoluut geen sprake van misplaatste arrogantie hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑