Sunstorm – Emotional Fire

Sunstorm – Emotional Fire

Jaar van Release: 2012

Label: Frontiers

Emotional Fire is alweer het derde album van Sunstorm, na het gelijknamige debuut uit 2006 en opvolger ‘House Of Dreams’ uit 2009 is deze ‘Emotional Fire’ alweer het derde teken van leven van de rondom zanger Joe Lynn Turner geformeerde band. Op de eerste twee platen was voornamelijk materiaal te vinden wat de heer Turner zelf had geschreven, hetzij voor hemzelf hetzij voor andere artiesten, maar voor deze nieuwe plaat werd er besloten om de inspiratie te halen uit de talloze sessies die Joe als achtergrondzanger in de loop der jaren heeft gedaan. Dit nieuwste album is een hele waslijst aan bands waar Joe Lynn Turner deel van uitmaakt, en zoals we van de vocalist mogen verwachten worden we ook op deze elpee getrakteerd op een dosis klassieke hardrocksongs waarmee een brug geslagen wordt tussen de jaren tachtig en het heden. Het resultaat is een plaat die even degelijk is als voorspelbaar.

Op Emotional Fire levert de band elf songs die volledig volgens het boekje geschreven zijn. Meezingbaar, hier en daar met een beetje te weinig kloten, maar oer- en oerdegelijk, wat natuurlijk te wijten is aan het nog steeds prima stemgeluid van Turner, maar ook aan het puike gitaarspel van de heren Reitenauer en Ward, de door laatstgenoemde productie, die van een wat voorspelbare plaat nog een heel behoorlijke weet te maken. Emotional Fire is dan ook een plaat die, zodra de aandacht iets verslapt, het ene oor in en het andere weer uit gaat, maar nergens storend is. Hoogvliegers staan er niet op, maar slecht is het ook geenszins.

Zo vinden we dan ook bijvoorbeeld songs als ‘Gina’ (van Michael Bolton’s geweldige A.O.R.-plaat ‘The Hunger’) en titelnummer ‘Emotional Fire’ (van het Cher album ‘Heart Of Stone’) en een ander Cher cover ‘You Wouldn’t Know Love’ terug, waarop Joe toendertijd te horen was als achtergrondzanger. Verder vinden we voornamelijk materiaal terug van song-writers zoals Soren Kronkvist (Crash The System, Issa), Tom en James Martin (Vega, Sunstorm, Khymera) en Daniel Palmqvist (Xorigin, The Murder Of My Sweet) en dan weet je dat het met de kwaliteit van de aanwezige nummers wel goed zit. Main man Turner levert altijd een prima vocale prestatie, de instrumentatie is erg goed en ook het door Frontiers huisproducer Dennis Ward verzorgde geluid is kristalhelder, dus wat wil je nog meer zou ik zeggen?. De plaat kent weinig verrassingen, maar staat gewoon vol met heerlijke en prima uitgevoerde melodieuze rock, niks meer en niks minder!

Liefhebbers van Turner en het melodieuze hardrockgeluid waar deze man nog altijd in grossiert kunnen Sunstorm’s derde zonder twijfel aanschaffen. Voor de rest is er misschien te weinig nieuws onder de zon. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑