Eclipse – Bleed And Scream

Eclipse – Bleed And Scream

Jaar van release: 2012

Label: Frontiers Records 

Vier jaar geleden verraste Eclipse uit Zweden mij volledig met hun aanstekelijke album Are You Ready To Rock. Eigenlijk schandalig dat het dan vier jaar moet duren voordat de opvolger op de plank komt te liggen, maar zanger Erik Mårtensson had het te druk met het schrijven van nummers voor anderen en een aantal projecten waarmee hij zich bezighield. Wat intact is gebleven is de bezetting van de band en dat mag tegenwoordig een prestatie genoemd worden.

Sinds het laatste album uit is gekomen heeft de band ook daadwerkelijk als voorprogramma gefungeerd bij onder andere Deep Purple maar ik moet zeggen dat ik van een verdere tour hier in ons kikkerland weinig heb meegekregen, en als ik dit album na een aantal draaibeurten heb laten bezinken kan ik niet anders zeggen dan dat dit eigenlijk belachelijk is. Het aanstekelijke, melodieuze van het vorige album is niet verdwenen. Nog steeds klinkt het allemaal retestrak en haast ouderwets aanstekelijk, en de parallellen met bijvoorbeeld (het oudere werk van) Hardline en Fair Warning zijn zó aan te wijzen.

Erik Mårtensson heeft een dijk van een stem, en met het lekkere gitaarwerk van Magnus Henriksson (die in sommige slagpartijen veel lijkt op Chris Impellitteri) is absoluut niets mis. De power die van het album afspat (zoals bij de titelsong en A Bitter Taste) is regelrecht fantastisch. Dit keer geloof ik de bio waarin de bandleden aangeven dat ze het vorige album wilden overtreffen. Daar draagt de prima productie overigens ook aan bij.

De conclusie is eigenlijk vrij simpel: als je van stevige ouderwetse hardrock houdt dan moet je Eclipse gewoon in huis halen. Wat een geweldenaars! Kopen die plaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑