Hess – Living In Yesterday

Hess – Living In Yesterday

Jaar van release: 2012

Label: Frontiers Records

Enige tijd terug stopten de heren van de Canadese melodische rockband Harem Scarem ermee, maar dat betekende duidelijk niet dat zanger Harry Hess het voor bekeken hield. Een man met vele talenten en die ook duidelijk in behoorlijk wat landen al opgenomen heeft en dus ook meer faam achter zijn naam heeft. De Canadese zanger Harry Hess is natuurlijk voornamelijk bekend geworden als frontman van de band Harem Scarem, die met het in 1991 uitgekomen debuut ‘Harem Scarem’ en vooral met het in 1993 gereleaste album ‘Mood Swings’ een aantal echte A.O.R.-pareltjes heeft uitgebracht. Daarna werd de kwaliteit van de uitgebrachte platen wat minder en ging men later zelfs onder de naam Rubber wat meer de poprock kant op. Anno 2012 is Harry weer terug aan het muzikale front met zijn tweede solo-album ‘Living In Yesterday’, na in 2003 al het zeker niet onaardige ‘Just Another Day’ op de markt gebracht te hebben.

Interessant is echter dat Harry voor deze nieuwe solo-plaat de handen weer ineen heeft geslagen met Harem Scarem gitarist Pete Lesperance, waardoor het “gitaar-gehalte” een stuk hoger is uitgevallen en de oude, vertrouwde Harem Scarem sound weer wat meer naar voren komt. Verder wordt meneer Hess nog bijgestaan door een aantal gerenommeerde namen zoals Creighton Doane (Harem Scarem), Darren Smith (ook al Harem Scarem), Marcie Free (Unruly Child, Signal), Howie Simon (Talisman) en Tommy Denander (onder andere Radioactive) om er maar een paar te noemen. Levert dit alles dan een echt wereldschokkende plaat op? Nou, dat ook weer niet direct, maar ik vind deze ‘Living In Yesterday’ wel een stuk sterker dan Harry’s eerste solo-album. Alle tien aanwezige nummers zijn erg degelijk en met het door Fredrik Bergh (Street Talk) meegepende ‘I Live For You’, de ballad ‘It’s Over’ en de catchy A.O.R.-songs ‘Don’t Leave Me’ en ‘I Don’t Wanna Want You’ hebben we een aantal tracks die de middelmaat ruim ontstijgen. Het niveau van de genoemde Harem Scarem platen wordt natuurlijk nergens gehaald, maar dat neemt niet weg dat de melodieuze rock liefhebber zeker uit de voeten zal kunnen met deze ‘Living In Yesterday’.

Het project Hess breekt uiteraard niet met hetgeen we gewoon zijn van deze man. Enorm melodieuze en zachtaardige rock komt op het publiek af in een vorm die me doet denken aan heel wat moderne rock voor het grotere publiek, maar eveneens aan de stijl van boegbeelden uit het verleden zoals Bryan Adams en Jon Bon Jovi. Spelen met gevoelens hoort daar uiteraard bij en met It’s Over wordt die warme, emotionele stijl nog wat meer in de verf gezet. Misschien wat te melig voor het merendeel van de luisteraars hier, maar dat betekent zeker niet dat kwaliteit ontbreekt bij deze Canadees. Het betere van de man komt naar voren bij Nothing Lasts Forever, waarbij hij een leuke impuls aanbrengt in het nummer en het erg catchy doet klinken.

Iets waar je voor moet zijn en wellicht zijn dat type mensen op deze webstek de grote afwezigen. Toch best een interessante plaat voor als het even allemaal wat gevoeliger en melodieuzer kan en mag. Harry Hess laat met Living In Yesterday zonder twijfel voor de liefhebbers van commerciële rock een sterke indruk na.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑