Dokken – Broken Bones

Dokken – Broken Bones

Jaar van release: 2012

Label: Frontiers

Dokken heeft met ‘Tooth And Nail’ (1984), ‘Under Lock And Key’ (1985) en ‘Back For The Attack’ (1987) een aantal echte melodieuze rock klassiekers uitgebracht. In de jaren negentig probeerde men zich een moderner geluid aan te meten en dat leverde niet echt een geweldig resultaat op, want de uit die jaren stammende platen ‘Dysfuntional’ (1995) en ‘Shadowlife’ (1997) behoren op zijn zachtst gezegd niet bepaald tot mijn favoriete Dokken-albums. Dan maar weer terug naar het oude, vertrouwde melodieuze geluid moet men gedacht hebben, maar helaas werd het niveau van de reeds eerder genoemde klassiekers nooit meer benaderd.

En datzelfde kan ook weer gezegd worden van Don’s nieuwste release ‘Broken Bones’. Openingsnummer ‘Empire’ is nog wel een spetterende rocker die me enigszins aan ‘Tooth And Nail’ doet denken, maar daarna zakt het niveau toch wel wat in. Kijk, ‘Broken Bones’ en ‘Best Of Me’ zijn best wel aardige nummers, maar kunnen in geen velden of wegen wedijveren met het oude materiaal van Dokken. Zou de afwezigheid van gitaargod George Lynch dan toch zo’n grote rol spelen? Eerlijk gezegd denk ik van wel, want daar waar je vroeger erg aanstekelijke riffs en de meest fantastische solo’s op je afgevuurd kreeg, daar krijgt huidig gitarist Jon Levin gewoonweg te weinig ruimte in het toch wel grotendeels middelmatige songmateriaal. Verder mist zanger Don Dokken zelf gewoonweg de power van weleer en mede hierdoor klinken songs zoals ‘For The Last Time’, ‘Blind’, ‘Today’ en ‘Victim Of The Crime’ te gewoontjes voor een band met de klasse en allure van Dokken. Is ‘Broken Bones’ een slechte plaat dan? Nee, dat nu ook weer niet want daar is het gebodene dan toch weer net iets te goed voor. Een ruime voldoende is dan ook zeker op zijn plaats voor de elfde studio-plaat van deze Amerikaanse melodieuze rock-formatie, maar diegenen die bekend zijn met de band’s klassiekers (en wie is dat niet?) zullen het met me eens zijn dat de gouden tijden van weleer definitief voltooid verleden tijd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑