Pride of Lions – Immortal

Pride of Lions – Immortal

Jaar van release: 2012

Label: Frontiers Records

AOR-fans opgelet! Album nummer vier van Pride Of Lions zal op de markt verschijnen. De band van Jim Peterik die hij startte nadat een doorstart zonder gedoe van Survivor niet tot de mogelijkheden behoorde is terug aan het front. Met het meer dan uitstekende debuut in mijn achterhoofd en de compositorische talenten van Peterik ben ik er maar eens lekker voor gaan zitten.

En ook Immortal is weer een album volgens het boekje. Peterik heeft weer een aantal gloedvolle songs bij elkaar gepend. Dat kan je aan hem als co-auteur van “Songwriting for Dummies” wel overlaten. Zonder uitzondering zitten de nummers perfect in elkaar. Ondanks dat Peterik de afgelopen jaren al medewerking verleende aan het meest recente solo-album van Jimi Jamison (ex-Survivor) en het Kimball/Jamison-album heeft hij nog genoeg lekkers voor de vierde van Pride Of Lions bewaard.

Immortal opent sterk met het titelnummer. De twee opvolgende tracks zijn degelijk, maar niet erg spannend. Met Shine On en Everything That Money Can’t Buy (wel erg gelikt) lijkt de plaat iets te veel de ballad-kant op te gaan. Als in Coin Of The Realm dan een knipoog naar Eye Of The Tiger wordt gedaan is de band wat mij betreft weer op het goede spoor. Vanaf Vital Signs dat zijn oorsprong vindt in de jaren ’80 ten tijde van het gelijknamige Survivor-album is het volle bak smullen geblazen. Het tempo gaat omhoog, de gitaren zijn prominent aanwezig en het tempo gaat op standje “euforisch”. Met Are You The Same Girl komt er nog één keer een ballad voorbij die om te watertanden is. Afsluiter Ask Me Yesterday doet erg aan Home Of The Brave van Toto denken, maar dat geeft niets. Het is een prima uitsmijter.

Dikke aanrader voor de liefhebber van melodieuze rock. Frontiers Records heeft dit jaar al een aantal knallers gebracht en wellicht zal er nog aankomen. Begin november verschijnt namelijk het nieuwe album van Jimi Jamison. Tot die tijd is Immortal een meer dan aangename luisterervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑