Jimi Jamison – Never Too Late

Jimi Jamison – Never Too Late

Jaar van release: 2012

Label: Frontiers Records

Jimi Jamison kennen we natuurlijk allemaal van Survivor. Maar afgezien van deze superband heeft hij ook lang achtergrondzang gedaan bij acts als ZZ Top en Joe Walsh.Vol verwachting klopt mijn hartje, want zijn vorige solo-plaat, Crossroads Moment, was prima. Nu is dit niet zijn eerste solo-cd (als ik goed tel zijn vierde) maar een juweeltje is het wel! En gelukkig trapt hij niet (zoals vele voormalige topacts met nieuwe cd’s) in de valkuil van middelmatigheid maar weet hij songs met een constante hoge kwaliteit af te leveren.

Sinds enige tijd is Jimi in contact met gitarist/songwriter Erik Mårtensson (en die kennen we van de band Eclipse) en samen hebben ze dit album bij elkaar geschreven. Op voorhand een goede combi, denk ik. Nu brengen zangers vaak albums uit met twee of drie goede nummers en de rest is slechts opvulling, maar dit album is hierop echt een uitzondering. Het resultaat is een stuk zwaarder dan het materiaal op Crossroads Moment, maar klinkt dankzij de licht hese strot van Jimi wel direct vertrouwd. Muzikaal, maar ook in de songtitels wordt er ongegeneerd teruggegrepen op de gouden dagen van Survivor uit het midden van de jaren ’80. De balans tussen rockers en ballads slaat duidelijk naar de eerste categorie door en dat is wel zo fijn. Never Too Late doet bij tijd en wijle denken aan de nieuwere platen van Journey, maar bevat genoeg eigens om niet in de anonieme AOR-valkuil van gezapigheid te trappen Ik kan geen zwakke plek ontdekken tussen de 11 rockers en ballads (I Can’t Turn Back en The Air I Breathe, echt geweldig). Mooi om te mogen constateren dat hij zijn eigen muziek trouw blijft, en zo te horen heeft hij ook Jim Peterik niet echt nodig om goede songs te maken. Wel een stapeltje Zweedse muzikanten, die hem hebben voorzien van prachtige en goed gemaakte muziek.

Ik denk dat er veel zangers op deze aardkloot rondlopen die zouden wensen dat ze nog zo’n goede stem hadden als Jamison, die alweer 61 jaar oud is.

Never Too Late is een ijzersterke AOR-plaat geworden die voor hetzelfde geld onder de Survivor-banier had kunnen worden uitgebracht. Ik heb het al meerdere malen op deze site verkondigd dit jaar, maar doe het nog maar eens. Frontiers Records heeft een ontzettend sterke lijst met releases op zijn conto staan in 2012. Ik denk alleen al aan de nieuwe albums van Hardline, Eclipse, Pride Of Lions, Asia en ook deze van Jimi Jamison kan moeiteloos worden opgenomen in de lijst. Voor liefhebbers van melodieuze rock kan het jaar 2012 niet meer stuk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑