Halestorm – The Strange Case Of…

Halestorm – The Strange Case Of…

Jaar van Release: 2012

Label : Roadrunner Records

Het Amerikaanse Halestorm is bezig aan een opmars. Sinds de titelloze debuutplaat uit 2009, heeft de band rond zangeres/gitariste Lzzy Hale al heel wat getoerd met enkele grote namen. In 2010 fungeerde ze nog als openingsact van Disturbed en Papa Roach. En nog niet zo lang geleden hebben ze een tour met Shinedown erop zitten. Zal The Strange Case Of… ervoor zorgen dat Halestorm op eigen benen kan gaan staan?Het antwoord is: waarschijnlijk wel. Het lijkt me namelijk heel goed mogelijk dat ze (jonge) zieltjes gaan winnen met dit album. Net als op het debuut, staat dit album vol met lekkere moderne hardrocknummers, met een post-grunge tintje. Het album begint met het wel heel erg stevige Love Bites (So Do I). Lzzy schreeuwt er heerlijk op los, terwijl gitaristJoe Hottinger nog een goede solo laat horen. De volgende drie nummers gaan in die zelfde lijn door, aanstekelijk, en vooral heel erg rockend.Na die nummers neemt het rock gehalte sterk af, want het is tijd voor de onvermijdelijke ballade. Of beter gezegd ballads. In de vorm van Beautiful With YouIn Your Room, enBreak In krijgen we maar liefst drie softe nummers voor de kiezen. Dat doet de wenkbrauwen toch wel heel erg fronsen, want hoe komen ze erbij dat het een goed idee was om drie ballades achter elkaar te zetten? Niet dat de nummers slecht zijn, integendeel zelfs! Vooral het bloedmooie Beautiful With You is een ontzettend sterk nummer, waarop Lzzy laat horen dat ze ook heel erg mooi kan zingen. Desondanks was het een slecht idee, want de flow is er bijna helemaal uit. Het is tijd om het gaspedaal weer in te drukken.Dat heeft de band goed begrepen, en met het pakkende Rock Show wordt het tempo weer langzaam opgevoerd. Even tussendoor moet ik nog melden dat de teksten erg amusant zijn. Ze zijn zeer geschikt om mee te zingen, maar zijn ook grappig. De hilarische titel van You Call Me A Bitch Like It’s A Bad Thing zegt genoeg. Vet nummer ook trouwens, een van de betere in het nog kleine oeuvre van Halestorm. Daarna is het tijd voor het bluesy American Boys. De nogal Amerikaans (duh) gerichte tekst doet me niet veel, maar de muziek die soms doet denken aan bands als Aerosmith is prima. Dan is het alweer tijd voor het laatste nummer. Here’s To Us is een perfect nummer voor rond het kampvuur, en het geeft een erg goed gevoel. Ook zijn de teksten weer erg vermakelijk.Mijn eindoordeel is dan ook positief. Halestorm is eigenlijk het zoveelste Amerikaanse rockbandje, en zal voor sommigen dan ook te gelikt overkomen. Maar dat deert niets, want dit album staat vol met pakkende rocknummers. Ze nestelen allemaal (ook de ballads) gelijk in je hoofd, en nodigen uit tot meerdere luisterbeurten. Deze band heeft een mooie toekomst als het zo doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑