Withem – The Point Of You

Withem – The Point Of You

Jaar van Release: 2013

Label : Sensory

Uit het hoge noorden van Noorwegen komt Withem aan met hun album ‘The Point Of You’. Een leuk bedachte titel, en gelukkig niet zo’n vreselijke samenvoeging van twee begrippen dat dan een nieuw woord moet zijn. De mix van progressieve en power metal ligt lekker in het gehoor maar voegt, misschien qua originaliteit op het eerste gehoor, niet zoveel toe aan het immense prog spectrum. Natuurlijk wordt er fabuleus gemusiceerd en zanger Ole Aleksander Wagenius is zeker één van de betere vocalisten in dit vak, al is zijn klankkleur niet uniek. Aan de andere kant echter gaat er op deze plaat niks mis en dan heb je dus gewoon meer dan een hele ruime voldoende te pakken. Dream Theater, Fates Warning en Symphony X fans zullen het met me eens zijn. Ze voegen geen nieuwe elementen toe aan het genre, maar met kwaliteit en muzikale vakmanschap, komt het Noorse viertal toch ver. Wellicht wordt er voor nieuw komers in het genre de lat ook wel te hoog gelegd. Wanneer we de negen nummers beluisteren, kom je tot de conclussie dat er eigenlijk geen zwakke broeder opstaat en dat plaat in dat opzich wel erg save is. Hopelijk wordt dit meegenomen in een toekomstig reales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑