Shotgun Revolution – Shotgun Revolution

Shotgun Revolution – Shotgun Revolution

Jaar van Release: 2013

Label : Target

Dit collectief zei me niets. Het is een Deense band die zijn tweede album uitbrengt en van haar noch pluimen kende omwille van het feit dat ze hardrock brengen. Wie luistert er nu nog naar hardrock? Je weet wel. Het Deense Target Records gaf hen deze kans. Dit album heeft al een paar keer zijn speeltijd gehad, voordat ik aan mijn schrijfsel begin.

Opnieuw moet ik toegeven zonder al teveel tegenzin naar deze plaat geluisterd te hebben. Wel, deze Deense landgenoten hebben eenzelfde soort songwriting als Pretty Maids, die smaakt naar meer. In dit geval is het een hardrockversie die meer richting Amerika-stijl Warrant/Def Leppard opgaat. Soms wat ballen, veel melodische vrouwvriendelijke meezingrefreinen en niet al teveel inhoud.  Ik kan niet iets specifieks noemen wat me pakt, maar dit moet zo’n geval van precies de juiste keuzes in arrangeren en productie zijn (door jongens die duidelijk echt muziek kunnen maken natuurlijk; zie alternatieve versie van een nummer in de YouTube link). Direct vanaf het begin is het niet spectaculair, maar absoluut prettig en pakkend, en op een vreemde manier is dat nog zo na meerdere draaibeurten. In de begeleidende info worden bands als Guns ‘n’ Roses, AC/DC, Buckcherry en Foo Fighters aangehaald als referentie materiaal. Shotgun Revolution weet inderdaad steeds erg leuke combinaties te maken zoals sleazy glam rock met stuwende gitaar a la Zakk Wylde, bijna verwijfd klinkende koortjes afwisselen met testosteron oerkreten of poppy talkbox (Bon Jovi) gitaar afwisselen met staccato heftige en smerige riffs, die weer gevolgd worden door een regelrecht meeblr refrein met puntige hooks. Deze jongens verstaan de kunst van het uitbuiten van individuele kwaliteiten en weten alles zeer uitgekiend te proportioneren en afwisselend te arrangeren; aanradertje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑