Masterplan – Novum Initium

Masterplan – Novum Initium

Jaar van Release : 2013

Label : AFM Records

Toen een kleine drie jaar terug de Noorse zanger Jorn Lande zich weer bij het Duitse power metal gezelschap Masterplan had gevoegd om de plaat ‘Time To Be King’ in te zingen, werd dat over het algemeen als zeer positief ervaren. Niets blijkt echter zo veranderlijk te zijn als Jorn Lande, want net na de release van dat, overigens prima, album werd het ineens weer angstvallig stil rondom de band. Bij de presentatie van de nieuwe CD, zeer toepasselijk getiteld ‘Novum Initum’, bleek ineens dat Jorn geen deel meer uitmaakte van Masterplan, maar dat hij vervangen was door Rick Altzi, die voorheen zijn stembanden gebruikt heeft in bands als Thunderstone en At Vance. De line-up wijzingen zijn echter niet beperkt gebleven tot de zangpositie, maar anno 2013 heeft Masterplan ook een compleet nieuwe ritme-sectie, bestaande uit Martin Skaroupka (Cradle Of Filth) op drums en Jari Kainulainen (Stratovarius) op bas.

Toch hebben al deze wijzigingen niet echt een negatieve impact gehad op het kwaliteitsniveau van ‘Novum Initum’, want ook op deze inmiddels vijfde full-length is het song materiaal en de uitvoering ervan dik in orde. Natuurlijk, het stemgeluid van Rick Altzi is even wennen en hij is zeker geen Jorn Lande, maar hij kwijt zich gewoonweg prima van zijn taak op dit album. Verder zijn nummers als de single ‘Keep Your Dream Alive’, ‘Black Night Of Magic’, ‘No Escape’ en het lange titelnummer ‘Novum Initum’ gewoon erg sterke tracks die de Masterplan-fans zonder twijfel aan zullen spreken. Daar de gehele plaat een erg hoog en consistent kwaliteitsniveau vertoont kun je deze Masterplan-release dan ook blind aan je collectie toevoegen. Ik heb Jorn Lande in ieder geval niet echt gemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑