The Winery Dogs – The Winery Dogs

The Winery Dogs – The Winery Dogs

Jaar van Release: 2013

Label: Loud & Proud/Suburban

Wanneer je wereldmuzikanten als Mike Portnoy (drums, ex-Dream Theater), Billy Sheehan (bas, Mr.Big, Steve Vai) en Richie Kotzen (gitaar, Mr. Big en Poison) samen laat komen in het trio The Winery Dogs, dan weet je dat het muzikaal gezien wel goed zit. Inderdaad, alwéér een nieuwe groep van Mike Portnoy, die vanwege al die drukte zijn drumkruk bij Adrenaline Mob heeft verlaten. Alle drie de muzikanten nemen weliswaar om de beurt de zang voor hun rekening, maar het is de verbazingwekkend goed zingende Kotzen die het leeuwendeel ervan voor zijn rekening neemt. Portnoyfans zijn al niet de meest genuanceerde die er te vinden zijn, en als Portnoy bij wijze van sport hun tweets vol superlatieven retweet wordt het al snel overkill. Adrenaline Mob bleek uiteindelijk in de praktijk niet het magnifieke werk wat het leek te gaan worden en na een vrij teleurstellende covers-ep, Coverta, verliet Portnoy zijn zelf samengestelde speeltje weer, blijkbaar omdat The Winery Dogs het nieuwe speeltje was. Aanvankelijk was Thin Lizzy’s John Sykes voorzien als gitarist, maar die werd in een vroeg stadium vervangen door Richie Kotzen (ex-Mr. Big). ADHD-bassist Billy Sheehan (Mr. Big) was er net als Portnoy vanaf het begin bij.  Vette rock in een powertrio met een bluesy gitarist met veel soul in zijn stem. Uitstekend dus, maar jammer genoeg precies de optelsom van de drie uitstekende muzikanten die de heren al waren. Wil dat zeggen dat The Winery Dogs niet goed is dan? Integendeel, tracks als “Elevate”, “Desire” en “Time Machine” kun je van harte mee te brullen. De zeurende honden maken klassieke rock waarin de muziek van hun grote helden overduidelijk doorklinkt. Zo hoor je Led Zeppelin in „Elevate” en „Not Hope­less”, Jimi Hendrix in „The Other Side” en „Six Feet Deeper” en andere grootheden van de jaren zestig en zeventig. In de moderne, open productie, waarin elk lid ruimte heeft om te excelleren, hoor je ook Alice In Chains-invloeden („We Are One” en „Time Machi­ne”). Met The Winery Dogs heeft Portnoy het handvat waarmee hij zijn liefde voor The Beatles kan uiten, naast de Ringo Starr-tatoeage die al jaren op zijn been prijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑