Eden’s Curse – Symphony Of Sin

Eden’s Curse – Symphony Of Sin

Jaar van release: 2013

Label: AFM Records

Eden’s Curse vorige werkstuk Trinity was dat wel degelijk één van de betere melodische metal-releases van 2011. De band, toen nog rondom zanger Michael Eden, scoorde elders hoge ogen met een plaat die schurkte tegen het “gouden” Queensryche-geluid van eind jaren ’80. Zelfs de over de gehele plaat aanwezige gastvocalen van James LaBrie (Dream Theater) hadden meerwaarde.

Helaas bleek de line-up van het internationale gezelschap niet stabiel. Eden verliet zijn “vervloeking” en zijn Italiaanse opvolger hield het niet langer dan één tournee vol. Anno 2013 kent de band wederom een nieuwe vocalist en is er ook een nieuwe toetsenist aan de line-up toegevoegd. Om maar direct met de deur in huis te vallen: het nieuwe Symphony Of Sin lijkt amper op het voorgaande album. Interessant hierbij is dat Symphony Of Sin wel degelijk een sterke plaat is geworden.

Het eerste dat in het gehoor springt is de nieuwe zanger Nikola Mijic die hoorbaar beïnvloed is door zangers als Joe Lynn Turner, Joe Gioeli (Axel Rudi Pell, Hardline) en in mindere mate Steve Augeri (luister maar eens naar de zanglijnen in Unbreakable). Gevolg hiervan is dat de muziek op Symphony Of Sin behoorlijk naar de AOR neigt. Wist Eden’s Curse op Trinity al blijk te geven van het produceren van een goede song, het nieuwe album staat er vol mee. Naast sterke songs zijn de sterke gitaarsolo’s van Thorsten Koehne gebleven. Met de al eerder gememoreerde songs en de prima zang is dit het voornaamste element dat Eden’s Curse tot een ijzersterke act maakt.

Eden’s Curse heeft de rommelingen binnen de line-up prima verwerkt en heeft hier en daar het accent wat meer richting de jaren ’80 AOR gelegd. Voorzien van een degelijke productie is Symphony Of Sin echter een kind van zijn tijd. Heel veel sterke releases zijn er dit jaar nog niet geweest op het melodieuze rock-vlak. Het kan dan ook niet anders dan dat Symphony Of Sin hoog in de jaarlijstjes van de liefhebber zal eindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑