Stryper – No More Hell To Pay

Stryper – No More Hell To Pay

Jaar van Release: 2013

Label: Frontiers

Toen ik,  midden jaren 80 gebeten werd door het heavy metal virus begon er voor mij een ontdekkingstocht. Vooral in die eerste jaren leerde ik groepen en vooral ook genres kennen binnen het zware spectrum van wat mijn geliefkoosde muziek zou worden. Dio, Iron Maiden, en uiteraard ook Deep Purple behoorde al snel tot mijn favorieten. Radioprogramma’s, zoals Vara’s vuurwerk, Countdown cafe en bladen als Aardschok en Bottomline hielpen me een heel eind op weg. Uiteraard trokken ook dingen die een beetje niet zo cool waren mijn aandacht. Zoals white metal acts. Bands die zowaar een christelijke boodschap in hun creaties sterk onder de aandacht brachten. De pioniers in dat segment waren Stryper, Petra en White Heart. ‘To Hell With The Devil’ is 30 jaar na datum dat wat het eigenlijk altijd al geweest is: een classic. Het was alleen helemaal fout om dat toen luidkeels rond te bazuinen. Steevast getooid in zwart en gele outfit wisten de jongens, onderleiding van frontman Michael Sweet, een hele resem sterke platen aan hun cv toe te voegen. Nadat Stryper uit elkaar viel in de jaren 90, pakte de band in het begin van de 21e eeuw weer de draad op en begon weer te touren en vervolgens ook weer albums op te nemen. Niet meer van het kaliber van hun eerste 3 werkjes maar toch. Vandaag is er ‘No More Hell To Pay’. Die albumtitel en songs als ‘Marching Into Battle’, ‘Water Into Wine’ en ‘Jesus Is Just Alright’ laten er geen twijfel over bestaan: de boodschap is nog steeds dezelfde. Vandaag de dag voel ik me er echter niet meer zo door aangevallen. Ik hoor fraaie nummers en een zanger die na al die jaren nog steeds heel hoog op de toonlader kan klimmen met zijn stembereik. Het zal dan toch niet aan die te krappe zwart/gele spandex gelegen hebben, back in the days. Het album haalt misschien niet het niveau van “Soldiers Under Command” of “To Hell With The Devil” , maar  het is wel een mooi voorbeeld van hoe stevige rock altijd knalt, ongeacht de boodschap die wordt verkondigd. Op dit album gaat de groep meer terug naar de roots en neigt het meer naar metal dan rock. Het nieuwe album van de legendarische metal band Stryper zal vanaf 5 november in de winkels liggen. De band is een van de grootste christelijke rock bands allertijden. Stryper begon in 1984 en maakten in de jaren 80 legendarische albums als Soldiers Under Command, To Hell With The Devil en In God We Trust en de hit singles Calling On You, Free en Honestly die allen veel airplay kregen zowel op de radio als bij MTV.

De band is actiever dan ooit. Zo bracht de band eerder dit jaar al het album Second Coming uit. Het album bevat oude klassiekers die opnieuw zijn opgenomen, aangevuld met twee nieuwe nummers. No More Hell To Pay is Stryper’s achtste ‘gewone’ studio album. Het album werd geproduceerd door de frontman/gitarist Michael Sweet en bevat wellicht het hardste materiaal dat Stryper ooit heeft opgenomen. “Het nieuwe Stryper album No More Hell To Pay is eigenlijk het album wat we hadden moeten opnemen als opvolger van To Hell With The Devil,” zegt Sweet. “Elke song heeft een ‘hooky gitaar riff’. Alles is opgenomen in mineur stemming, dus alles klinkt dat donkerder en wat ruiger. Het is zeker ons hardste album tot nu toe en ik denk dat mensen verrast zullen zijn door het resultaat. Er zullen minder poppy songs op staan als Calling On You en meer zoals To Hell With The Devil.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑