Cayne-Cayne

Cayne-Cayne

Jaar van Release: 2013

Label: Graviton

Claudio Leo is een van de belangrijkste namen van de gothic / rock scene in Milaan en in Italië. Helaas op 17 januari 2013 kwam hij te overlijden; een ongeneeslijke ziekte nam hem weg uit dit leven.Cayne debuteerde in 2002 met een zeer goed album, maar na dat album volgde er niets meer. De band kwam terug in 2012 met de single “Addicted”   bestaande uit vier nummers. Hierna werd het tijd voor een volledig album  En inderdaad Claudio heeft een heel geweldig album achtergelaten.Het album is hier en daar een meesterwerk geworden, dat heel moeilijk te definiëren is. In de nummers hebben een basis van het best van de jaren 80 hardrock. Daarnaast aspecten van  moderne metal en gothic rock, natuurlijk vanuit het Lacuna Coil verleden en aangevuld met keltische geluiden, doormiddel van viool.

De nummers: “Waiting” is pure gothic rock, gekenmerkt door een zeer prachtige melodie die het resultaat is van hun invloeden vanuit Lacuna Coil. Giordano toont zijn ongelooflijke stembereik; geweldig timbre.”Do not Tell Me” is een andere geweldig nummer.Wat vooral opvalt  is de geweldige teksten, die zijn geschreven door de band. De aandacht die wordt geschonken aan de arrangementen die dit album aantrekkelijk maken voor de moderne metalfans, pure rockers en gothic zielen.

De single “Together As One” is een nummer met een geweldige en onvergetelijke melodie. De gitaren ondersteunen de geweldige melodie en Giordano bevestigt zijn zangkwaliteit. Het nummer is dan ook op You Tube te bewonderen. het nummer “King of Nothing” feat. Jeff Water (Annihlator) ook hier stoomt de band door met oerdegelijke rock / metal met melodie en passie!

“Little Witch” stond ook al op de EP en  is een mooi opzwepend (hard) rock nummer.

“Deliverance” is een ongelooflijke mix tussen 80’s street metal en modern geluid. Maar men keert altijd weer terug naar een sterke melodielijn.

“Addicted” is puur modern metal vermengd met jaren 80 invloeden, toont aan dat de diverse kanten van de rockmuziek worden gezocht. Stampend ritme vermengd met nodige melodie.

Gelukkig vindt het goede pad weer met “My Damnation” is meer een mix tussen rock & metal. Zeker het luisteren waard, wederom een nummer met melodie. Daarnaast beschikt het  nummer over een paar geweldige gitaar riffs.

“Through The Ashes”   is weer een triest nummer dat wordt gekenmerkt door een geweldige gitaararpeggio en het geweldige arrangement dat de intentie heeft om een ​​bepaald soort emotie vrij te maken. Met meer progressieve invloeden.

In “Black Liberation” grijpt men terug naar een 80’s metal nummer maar dan op de wijze van Cayne. Hun onmiskenbare stijl is gemengd met klassieke oude metal. Wederom bevat dit nummer een  geweldige gitaarsolo.

“Evidence” is misschien wel een vreemde eend in de bijt. En kan mij dan ook het minst bekoren. Jammer!

 Het album wordt afgesloten met het nummer  “Like the stars” , waarin Giordano de romantische kant van zijn stem laat horen, terwijl de twee gitaren een magisch duel aangaan. Al met al een zeer goed album, die meer aandacht verdient. Voor de liefhebbers van hardrock/metal met vioolbombast echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑