Coldspell – Frozen Paradise

Coldspell – Frozen Paradise

Jaar van Release : 2013

Label : Escape Music

Sommige dingen veranderen nooit. Een gezegde dat van toepassing is op de muziek van het Zweedse Coldspell. Met Frozen Paradise is de melodieuze metal band rondom gitarist en bandleider Michael Larsson alweer toe aan haar derde studiorelease. En evenals op voorganger “Out From The Cold” uit 2011 is ook deze nieuwe plaat gevuld met kwalitatief hoogstaande melodieuze hardrock. Ondanks het feit dat de eerste twee albums niet hebben gezorgd voor een doorbraak naar het grote publiek (waar de muziek van het vijftal zich toch wel voor leent) houdt de band dus vast aan haar principes. Dat valt te waarderen.Nog steeds komen namen op als Whitesnake, Yngwie Malmsteen, Pretty Maids en Europe als je luistert naar het materiaal van Coldspell. De zang van Niclas Swedentorp is nog iets beter geworden dan voorheen; qua klankkleur en techniek gaat hij steeds meer richting Joey Tempest en dat bedoel ik als een compliment. De riffs en solos van Larsson klinken nog steeds puur en verzorgd. Het songmateriaal is misschien ook wel een tikkeltje beter geworden dan op de twee voorgangers. Iets meer een eigen geluid en vooral een paar mooie, slepende tracks (Life To Live, Legacy). Niet alle nummers zijn even goed (Alive) en ik mis  een paar goede uptempo krakers, maar over de breedte weet dit uitstekende geproduceerde album zeker te overtuigen. Ik zou bij god niet weten waarom Coldspell zich met dit album wel op de kaart weet te zetten, maar de aanhouder wint.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑