Royal Hunt – A Life To Die For

Royal Hunt – A Life To Die For

Label : Frontiers Records

Jaar van Release : 2013

Royal Hunt is al jaren een gevestigde naam in het prog rock sigment. De band heeft in Nederland echter nooit potten kunnen breken, maar hoort naar mijn idee bij de absolute top van de hard-rock, en (prog)metal wereld.

Het is een plezierig album geworden, maar ik moet helaas vaststellen dat de glorie dagen van albums als The Mission, Eye Witness en Collision Course hier mee niet zijn terug gekomen. Wel is de band er in geslaagd weer terug te gaan naar het geluid van Paradox, de muziek is echt heel herkenbaar. De eerste drie songs zijn aardig, maar weinig enerverend, en soms zelfs zeikerig. Ja, echt. Pas bij One Minute Left To Live veer ik op. Trotse melodien gedragen door de prima zang van Cooper schudden me wakker uit de gezapigheid van de eerste songs. De lijn van meer amusant materiaal wordt gelukkig doorgetrokken tot aan A Life To Die For, wat een prachtige, terechte afsluiter is waarin Cooper laat zien waarom hij teruggevraagd is.

Ik kan niet zeggen dat de band met A Life To Die For laat zien dat ze het heilige vuur weer gevonden hebben, maar toch is dit een zeer behoorlijk metalalbum geworden wat blijft groeien als je het meerdere kansen geeft. Dhr. Andersen heeft weer een aantal sterke nummers geschreven en Cooper heeft ze zeer vakkundig ingezongen, vol met oprechte betrokkenheid.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑