Mother Road – Drive

Mother Road – Drive

Jaar van Release: 2014

Label : Road Songs Records

De naam Mother Road zal je waarschijnlijk nog niet zo bekend in de oren klinken, daar de band pas sinds 2011 is opgericht, maar in de line-up vinden we toch een paar behoorlijk bekende namen uit de scene. Zo heeft oprichter/gitarist Chris Lyne de laatste jaren enkele redelijk succesvolle platen uitgebracht met Soul Doctor, terwijl oprichter/zanger Keith Slack vooral bekend is vanwege zijn werk met de fantastische A.O.R.-band Steelhouse Lane en als zanger van de Michael Schenker Group. Deze twee heren besloten de handen ineen te slaan en een nieuwe band op te richten, wiens naam gebaseerd is op de fameuze “Route 66” snelweg, die in de volksmond ook wel Mother Road genoemd wordt. De line-up wordt gecompleteerd door keyboardspeler Alessandro Del Vecchio (die in bijna elke melodieuze rock band speelt tegenwoordig) en de ritme-sectie Frank Binke (bas) en Zacky Tsoukas (drums).

Stilistisch gezien moet je de band plaatsen in het bluesy hard rock genre met de nodige seventies invloeden en die mix wordt op deze debuutplaat ‘Drive’ op een zeer smaakvolle manier gepresenteerd. Keith Slack is een geweldige zanger die zich in dit materiaal erg goed thuisvoelt en ook gitarist Chris Lyne laat zich niet onbetuigd in de prima songs. De riffs raken je tot in je ziel en ook als solo-gitarist toont Chris zich erg talentvol. Ster van de show is echter zanger Slack die het kwaliteitsniveau van de plaat tot grote hoogten trekt. Alle elf songs zijn buitengewoon sterk en deze consistentie is, tesamen met de uitzonderlijke klasse van Keith Slack, de grootste kracht van Mother Road. Tracks zoals ‘These Shoes’, ‘Drive Me Crazy’, ‘Out Of My Mind’, ‘Dangerous Highway’ en ‘Blue Eyes’ om er maar een paar te noemen bezorgen je bij tijd en wijlen het nodige kippevel en blinken uit door hun schijnbare eenvoud, maar hebben wel degelijk de nodige diepgang. Bij elke luisterbeurt wordt de plaat beter en ontdek je nieuwe elementen, wat een eigenschap is die kenmerkend is voor echt sterke albums. Voor mij is deze ‘Drive’ dan ook de grootste verrassing van deze maand, in positieve zin dan wel te verstaan! Kolere, wat een onwaarschijnlijk goed album!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑