Work of Art – Framework

Work of Art – Framework

Jaar van release: 2014

Label: Frontiers

In het zelfde genre komen Niva en Miss Behavior in dezelfde maand uit met prima albums, maar de landgenoten van Work of Art weten hun toch de loef af te steken. Songs, instrumentatie, zang en productie; alles klinkt net een stukje beter dan de concurrentie. Het is dan ook al weer het derde album, dat de Zweedse band aflevert en ook met dit derde album is weer niets aan kwaliteit ingeboet. De verwachting is hooggespannen na twee top AOR albums. De verwachtingen zijn hoog, maar Work of Art heeft met het album Framework weer een sterke troef in handen. De zomers aandoende mix van AOR en Westcoast sluit naadloos aan bij de twee eerdere releases. Het is een prestatie van formaat dat de band het hoge niveau gedurende de drie albums ogenschijnlijk zo gemakkelijke weet te handhaven. Liefhebbers van de eerste twee platen hebben er weer een pareltje bij, de paar verdwaalde AOR aanhangers die het eerdere werk hebben gemist moeten nu toeslaan. Het wachten op de release was het moeite waard, Robert Sall was ondertussen ook betrokken bij het project van W.E.T. (Work of Art, Eclipse en Talisman) waarbij leden van deze drie zweedse bands deel uitmaken. Liefhebbers die willen genieten van melodieuze rock, zoals die behoort te zijn, kunnen hun hart ophalen. Wanneer je de cd opzet zul je verbijsterd staan van het getoonde niveau. Alles is bijna tot in de perfectie uitgevoerd. Er is geen nummer dat je overslaat, het begint bij het openingsnummer Time to Let Go , het navolgende The Machine, en bijvoorbeeld The Turning Point, het is moeilijk een favoriet nummer uit te kiezen. Het is een meesterwerkje geworden vol met catchy melodie structuren, melodieuze gitaarriffs, maar ook het keyboardgeluid is niet overheersend, maar wel overwogen gebruikt. Maar ook de zang prestaties van Lars Saflund mogen er zijn. Mocht je toch twijfelen speur het You Tube kanaal af zoek naar Work Of Art en of W.E.T. en gun het een luisterbeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑