The Dead Daisies – The Dead Daisies

The Dead Daisies – The Dead Daisies

Jaar van release: 2014

Label : Spitfire Records

Australische rockband The Dead Daisies is geformeerd rond zanger en songwriter Jon Stevens (Noisework / INXS), die samen met gitarist David Lowy (Red Phoenix / Mink) tot de kern van de band vormen. Gedurende hun bestaan, hebben ze een verscheidenheid van verschillende muzikanten om een ​​back-up gevraagd, elke iteratie met behulp van een scala aan invloeden, met altijd de insteek de muzikale invloeden van eind 1970 / begin 1980. Hard rock vermengen met soul, blues.  Voor zowel ZZ Top en Aerosmith in Australië waren ze de openingsact. Ze ging  shows te spelen in het Verenigd Koninkrijk en Israël in 2013 en  door de successen werd Australië voor een tweede keer aangedaan. De band huidige line-up is voorzien met getalenteerde veteranen muzikanten, waaronder Richard Fortus (Guns N ‘Roses / Psychedelic Furs), Marco Mendoza (Thin Lizzy / Whitesnake), Dizzy Reed (Guns N’ Roses / Hookers & Blow) en op drums , eerste Dead Daisies lid John Tempesta (The Cult / Rob Zombie). Het geluid van de Madeliefjes bevat vooral elementen van de classic rock genre. Invloeden van Led Zeppelin, AC / DC en Aerosmith zijn duidelijk hoorbaar op het nummer: “It Is Gonna Take Time” en Slash’s, soleerende gitaarwerk op “Lock N Load” heeft veel aantrekkingskracht. Het nummer “Washington” is neigt meer naar het pop-rock gevoel, in de trant van de Rolling Stones. Deze nummers zijn zeer aangenaam en prettig om naar te luisteren. “Yeah Yeah Yeah” vertoont een iets meer bluestrekjes, met een pittige bevalling die contrasteert met de ontroerende akoestische nummer als  “Yesterday”, deze zou niet misstaan op een Hollywood-film soundtrack. De verscheidenheid aan The Dead Daisies wordt geïllustreerd op “Sign On The Wall”, die het meest afwijkt  tot een het gros van de andere nummers op het album. De band kan verschillende stijlen combineren en dat hebben ze vakkundig onder de knie. Er is meer dan genoeg voor fans van classic rock. Stevens ‘passie en liefde voor rock-n-roll is buitengewoon goed weergegeven. Zijn stem is een mix van soul, dynamiek en vol passie. De band en de muziek tonen genoeg potentie, nu is het maar weer de vraag bij deze bijeengebrachte “super”groepen, krijgt het een vervolg. De ingrediënten zijn aanwezig, nu het succes nog en geen ego problemen en dan kunnen we uitzien naar het vervolg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑