Teramaze – Esoteric Symbolism 

Teramaze – Esoteric Symbolism 

Jaar van Release: 2014

Label : Nightmare

Het Australische Teramaze brengt met ‘Esoteric Symbolism’ alweer hun vierde album uit. De eerste twee albums (‘Doxology’ en ‘Tears To Dust’) kwamen in de jaren 90 uit, wat voor velen betekent zal hebben dat de kennismaking met dit viertal pas plaats zal hebben gevonden met ’Anhedonia’ (2012).

Op ‘Esoteric Symbolism’ zijn eigenlijk alle sterke elementen van het vorige album aanwezig. De progressieve, technische elementen en toegankelijke melodieën en harmonieën zijn volop bewaard gebleven. Zet daarnaast de fraaie, melodieuze vocalen van Brett Rerekura en zij die de band kennen weten eigenlijk al dat dit album weer aangeschaft kan worden. Het album is, hoewel het in lijn ligt met het vorige werk, echter zeker geen argeloos vervolg. Het lichte tintje thrash van ‘Anhedonia’ is op ‘Esoteric Symbolism’ volledig buiten beeld verdwenen en het gitaarwerk nog is nadrukkelijker, gevarieerder en creatief aanwezig. Het geeft tracks als ‘Line Of Symmetry’, ‘The Divulgence Act’ en ‘Dust of Martyrs’ net even meer uitstraling. Maar wat misschien nog wel het meest bepalend voor het gehele album is, is dat het heldere geluid en het open karakter met recht geluidsbepalend zijn. Daarnaast is elke compositie in finesse en zeer afwisselend uitgewerkt. Dat de band moet bulken van de creativiteit en energie mag blijken uit het feit dat het nieuwe album dertien tracks beslaat, die in totaal maar liefst 78 minuten in beslag nemen. De tracks mogen dan gemiddeld een lengte van zes minuten kennen, ze weten stuk voor stuk te boeien.

Voor liefhebbers van progressieve metal als Anubis Gate, Dream Theatre en Suspyre is dit een absolute must om te beluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑