Black Star Riders – The Killer Instinct

Black Star Riders – The Killer Instinct

Jaar van release: 2015

Label: Nuclear Blast

Het eerste album ‘All Hell Breaks Loose’ van Black Star Riders viel bij mij erg in de smaak. De band rondom Thin Lizzy gitarist Scott Gorham liet horen dat ze prima songs schrijven die in de lijn van Thin Lizzy lagen. Gelukkig waren ze wel slim genoeg dat ze het eerste album onder de nieuwe naam Black Star Riders uitgebracht hebben. Het grootste deel van de bezetting van de band was (en is) ook actief onder de naam Thin Lizzy. Ook beviel het mij erg goed dat ze niet al te krampachtig als Thin Lizzy wilden klinken. Nu is het tweede album een feit en ik heb het idee dat de band nu echt hun eigen stijl gevonden hebben.
Ja, het is in feite gewoon klassieke hardrock en echt vernieuwend kunnen we de muziek niet noemen. Dat neemt niet weg dat met vakmanschap ook een hoop bereikt kan worden. ‘The Killer Instinct’ klinkt namelijk formidabel en is gewoon een verzameling erg goede songs. Een song als ‘Finest Hour’ is gewoon erg catchy, ‘Soldierstown’ doet erg aan Thin Lizzy denken, ‘Blindsided’ is een country-achtige ballad en ‘Sex, Guns And Gasoline’ een stevige rocker. Kortom, een gevarieerd album waar liefhebbers van goede hardrock eigenlijk niet omheen kunnen. Je merkt overigens wel goed dat zanger Ricky Warwick (voorheen van The Almighty) goed heeft geluisterd naar Phil Lynott. De frasering van de teksten is rechtstreeks te herleiden naar de stijl van Lynott. Het album is geproduceerd door Nick Raskulinecz, die eerder met bands als Foo Fighters, Rush of Mastodon werkte. Hij heeft ervoor gezorgd dat ‘The Killer Instinct’ fantastisch klinkt. Als je van hardrock houdt dan kun je ook niet om dit album heen. Prima songs, toffe soleerwerk en een vette productie. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑