Europe – War Of Kings

Europe – War Of Kings

Jaar van release: 2015

Label: Warner

Na jaren van afwezigheid luidde Europe in 2004 met “Start Of The Dark” zijn definitieve comback in. De band omarmde daarop ferm de classic rocksound en bleef dat doen met de albums die volgden, met als laatste prima wapenfeit “Bags Of Bones” uit 2012. Wie Europe afdoet als vervlogen hitbandje slaat de plank volledig mis, want met het kersverse “War Of Kings” bereikt het rijpinsproces van de afgelopen jaren een waar hoogtepunt. Een meesterlijke zet is dat Europe dit keer producer Dave Cobb (Rival Sons) in de arm heeft genomen. Daarmee lijkt alles op zijn plek te vallen. De sound van “War Of Kings” is groots en organisch, maar ook helder en gezegend met de muzikale spirit van klassieke rockgrootheden als Led Zeppelin, Deep Purple en Black Sabbath. Het kamerbrede keyboardtapijt legt de basis voor een heus heavy jaren zeventiggeluid en gitarist John Norum haakt daar schitterend op in met subliem, bluesy gitaarwerk. Europe klinkt enorm geïnspireerd en het is duidelijk, dat er nog met veel plezier muziek wordt gemaakt. Joey Tempest is in topvorm, de zanglijnen zijn sterk en het rauwe randje dat er door de jaren heen is bijgekomen geeft zijn stem alleen al meer diepgang. “War Of Kings” is een ijzersterk album dat begint met het robuuste titelnummer, waarna het tempo wordt opgeschroefd met “Hole In My Pocket”. Het refrein van “Second Day” is memorabel en ook het vlotte “Days Of Rock N Roll” hapt meer dan uitstekend weg. “Praise You” kent een schitterende opbouw, en lekker ruig klinkt “Nothing To Ya”. Oosterse accentjes domineren “Rainbow Bridge” en met het mooie, rustige “Angels” is het zalig wegdobberen. Europe houdt op “War Of Kings” de afwisseling er goed in en Norum verdient een dikke pluim voor de vele, alleszeggende gitaarsolo’s. Conclusie: Europe heeft zijn bestaansrecht als classic rockband met “War Of Kings” definitief bezegeld. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑