House Of Lords – Indestructible

House Of Lords – Indestructible

Jaar van release: 2015

Label : Frontiers Records 

Fans van House Of Lords hoor je niet snel klagen. “Indestructibel” is al weer de zesde plaat sinds de comeback in 2004. Ze leveren hiermee ondertussen hun tiende studioalbum af vanaf 1987. Ze spelen hiermee eveneens 10 jaar lang in dezelfde bezetting. De titel doet de band daarmee recht aan, zeker in de wetenschap dat zowel zanger James Christian als gitarist Jimi Bell onlangs het gevecht met kanker wonnen. De plaat opent grandioos goed met “Go To Hell”, een van de beste tracks, die de groep ooit schreef. Hierna volgt de titeltrack, waarbij eveneens een hoog niveau wordt gehaald. De eerste helft van de plaat wordt gecompleteerd met het nummer “100Mph” een zeer gedreven nummer. Daarna het rustige nummer “Pillar Of Salt” gevolgd door de powerballad “Call My Bluff”. De kwaliteit van deze nummers liggen zo hoog dat deze naadloos aan de setlist kunnen worden toegevoegd. Helaas wordt het niveau op het tweede deel van de plaat niet in stand gehouden. Het vervolg wordt ingezet met twee easy listening-songs “We Will Always Be One” en “Eye Of The Storm”, kwalitatief best goede songs, maar komt de variatie niet ten goede. James Christian is nog altijd een geweldige zanger, maar in deze nummers had er toch wel meer uitdaging voor de zanger erin mogen zitten. Het is jammer dat er in deze nummers geen vette gitaarriffs zitten, waar is het gitaargeweld gebleven van Jimi Bell. Je zou haast denken dat de nummers op de automatisch piloot zijn geschreven. Echt slecht wordt het niet, maar als je verwent bent met een goede eerste helft, wil ook een goede tweede helft. Indien de band deze lijn had kunnen doortrekken, zou het een topplaat zijn geworden. En zou het qua score bij de topalbums van weleer kunnen staan. Blijft een verplichte aanschaf voor de House Of Lords fan, maar ook de AOR /Classic Hardrock fan, zal hiervan kunnen genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑