FM – Heroes And Villains

FM – Heroes And Villains

Jaar van release: 2015

Label : Frontiers Records 

In een tijd dat veel rockbands op leeftijd alleen nog veelal overbodige live cd’s en dvd’s uitbrengen, komt FM regelmatig met nieuw studiomateriaal. Steve Overland is al sinds jaar en dag één van mijn favoriete zangers binnen het melodieuze rock-genre, die met zijn unieke stemgeluid al menig A.O.R.-klassieker heeft ingezongen. Zo heeft hij in 2014 zijn prachtige solo-plaat ‘Epic’ uitgebracht, terwijl hij met zijn band FM in het jaar daarvoor het tweeluik ‘Rockville I’ en ‘Rockville II’ aan het grote publiek heeft gepresenteerd. Anno 2015 is het weer tijd voor een nieuw studio-album van FM en ook dat is weer een prima plaatje geworden, dat de liefhebbers van kwalitatief hoogstaande A.O.R. zeker zal kunnen gaan bekoren.

Twaalf songs lang schotelen deze Britten, de luisteraar een menu voor dat bol staat vaan aanstekelijke “feel good” rock. En veel meer dan op eerdere releases weet de band de perfecte combinatie te brouwen van de melodieuze sound van de begindagen en de bluesy rock van het recente verleden. A.O.R., blues, hardrock, akoestische ballads en moderne invloeden alles komt voorbij. En desondanks klinkt het album als een geheel.

De vocalen van Overland zijn ook hier weer de onderscheidende factor ten opzichte van vele andere bands in het genre, maar ook het geoffreerde song materiaal is van een prima niveau. Luister maar eens naar tracks zoals de single ‘Digging Up The Dirt’, ‘You’re The Best Thing About Me’, ‘Cold Hearted’, het vlotte ‘Somedays I Only Want To Rock & Roll’ of de bijzonder fraai gezongen afsluiter ‘Walking With Angels’, allemaal voorbeelden van hoe heerlijke melodieuze rock moet klinken. De hoogtijdagen van ‘Indiscreet’ (uit 1986) ‘Tough It Out’ (uit 1989), ‘Takin’ It To The Streets’ (uit 1991) en (vooral) ‘Aphrodisiac’ (1992) zullen wellicht nooit meer geëvenaard worden, maar zolang FM platen zoals deze ‘Heroes And Villains’ uit blijven brengen kunnen ze op mijn onvoorwaardelijke support blijven rekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑