Last In Line – Heavy Crown

Last In Line – Heavy Crown

Jaar van Release : 2016

Label: Frontiers 

De oud Dio-bandleden van het eerste uur hebben de handen in een geslagen en besloten een cd uit te brengen met eigen werk. Het materiaal wordt dan wel voortgezet in de Dio traditie. Na het overlijden van Ronnie James Dio, werd zijn nalatenschap vertolkt door twee groepen, onder de naam The Dio Disciples en Last In Line. Last in Line met gitarist Vivian Campbell, Jimmy Bain en drummer Vinny Appice is de lineup die de Dio albums “Holy Diver”, “The Last in Line” en “Sacred Heart” inspeelde bijna compleet. Achter de microfoon staat Andrew Freeman. Vergelijkingen met de “geestesvader” zullen snel gemaakt worden, aangezien de band live ook hoofdzakelijk Dio-nummers zal spelen. Andrew heeft een iets ruwer randje in zijn stem, maar zal het materiaal zeker aankunnen. Nummers als “Martyr”, “Already Dead” en “Starmaker”, worden met volle overgave gezongen. Maar ook gitarist soleert nog steeds als in zijn begin jaren. Menig nummer van dit album hadden zeker niet misstaan op een van de eerste Dio-albums. Het album verveelt geen seconde, ook omdat er voldoende afwisseling genoeg biedt. De mooie ballad “Curse The Day” is hiervan een goed voorbeeld. Het rock ‘n’ roll achtige “I Am The Revolution” laat daarnaast ook weer een andere kant zien. Dio-fans van het eerste uur zouden beslist een luisterbeurt moeten wagen aan het album. Al met al is het een album worden in de jaren 80 nostalgische Dio-traditie met een knipoog naar het heden. De meningen zullen dan ook wel verdeeld liggen. Van weinig vernieuwend en makkelijke imitatie van uit de succesvolle Dio periode. De muziekliefhebber van dit “klassiek getinte” materiaal, zal daar weinig boodschap aan hebben, zolang de muziek maar goed is. En dit is wel in handen van een paar rasmuzikanten. Toch komt de release van dit album voor Jimmy Bain te laat.  Een triest bericht komt via Vivian Campbell in het nieuws, ter voorbereiding op de release is er een promotour met Def Leppard.  De “Hysteria on the High Seas” cruise. Op de vooravond overlijdt bassist Jimmy Bain op het cruiseship ten gevolge van longkanker.  Bain is op 68 jarige leeftijd overleden, op 23 januari. Het optreden op de dag erna wordt afgelast. Bain is nog op 20 janauri voor het laatst te zien, tijdens een optreden met de Last in Line.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑