Inglorious – Inglorious

Inglorious – Inglorious

Jaar van Release : 2016

Label: Frontiers 

Inglorious is de band van de Britse zanger Nathan James, die je kunt kennen als zanger op de Uli Jon Roth’s plaat “Scorpions Revisited” en als een van de vele zangers van Trans-Siberian Orchestra. Met Inglorious laat hij zijn liefde voor classic rock uit de jaren zeventig spreken en dat heeft een dijk van een plaat opgeleverd. Je waant je elf nummers lang terug in de tijd van Deep Purple, Whitesnake, Rainbow, Led Zeppelin en Black Sabbath. Hopelijk lukt het deze band wel voet aan wal te krijgen. In het verleden werd dit ook al eens geprobeerd door Badlands van gitarist Jake E. Lee, na een prima debuut ging het snel bergafwaarts en had de band pech met de opkomst van de grunge. James heeft de hoofdrol met zijn enorm energieke stemgeluid, maar ook de Zweedse gitarist Andreas Eriksson drukt zijn indrukwekkende stempel. En dan is er nog een scheurend Hammond-orgel waar Jon Lord trots op zijn. Nummers als “Until I Die” en “Break Away” zijn overduidelijk beïnvloed door Deep Purple. James klinkt daarin als Coverdale in zijn gloriedagen en zo is de link met Whitesnake dan ook al weer gauw gelegd. “High Fly Gypsy” neigt een beetje naar Black Sabbath, maar dan de Dio variant en het intro heeft veel weg van Led Zeppelin. Vervolgens tempert het tempo een beetje in het bluesy “Holy Water”.  Op het nummer “Warning” laat zanger James Nathan horen uit welk hout hij is gesneden en etaleert met schijnbaar groots gemak zijn bereik. Dit zal ongetwijfeld hebben meegespeeld om bij de TSO-familie te mogen behoren. Zo heeft elk nummer op “Inglorious” wel wat te bieden. Missers zitten er niet tussen. Afsluitend mag James in “Unaware” laten horen, dat hij ook een prima stem heeft voor het rustiger werk. Deze ballad wordt dan ook uitstekend door hem vertolkt. Hiermee bewijst hij een topzanger te zijn en een om in de gaten te blijven houden. Maar ook mogen we de jonge gitarist Andreas Eriksson niet vergeten, die met zijn energieke gitaarspel de plaat op het juiste niveau weet te krijgen. Het blijft altijd maar weer de vraag hoe een indrukwekkende prestatie ook live kan worden neergezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑