Dynazty – Titanic Mass

Dynazty – Titanic Mass

Jaar van Release: 2016

Label: Spinefarm Records

De uit de Zweedse hoofdstad Stockholm afkomstige band Dynazty komt op 15 april met een nieuwe plaat. Op die dag zal het album Titanic Mass wereldkundig worden via Spinefarm Records. Dit is de opvolger van het in 2013 uitgekomen Renatus, welke ook via hetzelfde label uit is gekomen. Sinds het vorige album ging het roer om bij Dynazty. De softe AOR/hardrock sound van de eerste drie albums werd ingeruild voor wat eigenlijk de passie is van het gezelschap: heavy metal. Geen keuze zonder risico’s maar wel een die goed uitpakte, gezien de groeiende fan scharen van de Zweden. De vraag was of dit een tijdelijk uitstapje zou zijn, maar de heren hebben de lijn voortgezet.

De nieuwe plaat zal in het totaal elf tracks gaan tellen. Binnenkort is de single ‘Roar Of The Underdog’ al digitaal te verkrijgen als cadeau bij de pre-order. Half maart zal: ‘The Human Paradox’ als echte single gelanceerd worden.Klassieke hardrock met metal invloeden en een modern geluid. Ook op Titanic Mass is het geluid van Dynazty in een glad productioneel jasje gestoken. Wat overblijft, is gewoon een portie gladde, melodieuze hardrock die klinkt als een kruising van Giant en Threshold, of een vergelijking te maken op het Scandinavische vlak H.E.A.T. meets Amaranthe. Steviger dan de eerste, minder progressief dan de tweede. De albumtitel dekt de lading precies. Er wordt namelijk een enorme massa geluid over je heen gestort. Het album puilt uit van dicht geplamuurde, extreem gecomprimeerde bombastische geproduceerde melometal. Zanger Nils Molin komt ook in dit genre net als Jeff Scott Soto goed uit de verf, de samenzang klinkt machtig, zoals we van de meeste Zweedse melodieuze bands gewend zijn. Het gitaarwerk van Magnusson kleurt de nummers prachtig in.

Liefhebbers van een stukje moderne melodieuze metal kunnen zich ruim drie kwartier vermaken met de elf tracks op deze vijfde langspeler van Dynazty. Technisch zit het wel goed in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑