As Lions – Selfish Age

As Lions – Selfish Age

Jaar van Release : 2017

Label : Better Noise 

Als je een goede sound en goede liedjes hebt, hoef je alleen nog maar een goede vocalist te vinden. De Britten van As Lions zijn gezegend met Austin Dickinson, de zoon van Iron Maiden zanger Bruce Dickinson. Het zang dna is keurig doorgegeven, al opereert As Lions in een totaal ander genre dan Iron Maiden en laat Austin een heel ander stemgeluid horen. As Lions is dan ook een modern klinkende “hard”rock band geworden, die meer raak vlakken heeft als groepen Alter Bridge, Bring Me The Horizon en Breaking Benjamin, dan met de heavy metal stijl van pa’s groep Iron Maiden. Wie bovengenoemde bandjes nog niet kent, het geluid van As Lions klinkt behoorlijk gelikt en de nummers zijn in een popsongstructuur gegoten, waardoor ze gemakkelijk in het gehoor liggen. Het debuut is geproduceerd door David Bendeth. Hoewel de band poppy melodieën niet schuwt, heeft de muziek ook wel degelijk ballen, in de vorm van geweldig gitaarrifs. De moderne sound wordt verkregen door toevoeging van synthesizer, iets wat bijvoorbeeld Alter Bridge niet zal doen, deze doen dit meer gitaargeörienteerd, met zowel Myles als Tremonti op gitaar. De muziek moet dan ook meer gezien wordt in de trend van moderne Arena rock. Deze muziek zou wat dat betreft goed kunnen aansluiten bij de amerikaanse markt, waar dit soort muziek veel airplay krijgt.

As Lions weet hoe ze een nummer moet schrijven, nu er voor zorgen, dat de sound  meer een eigen identiteit krijgt. Het is te hopen voor de band, dat de ingeslagen weg van heavy rocksongs in een commercieël jasje gestoken een groot publiek weet te vinden. De eerste stap is gezet met dit debuut. De muziek is echt gemaakt om door stadions te schallen, en dat zou zomaar eens kunnen gebeuren, want deze leeuwen zijn los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑