Thunder – Rip It Up

Thunder – Rip It Up

Jaar van Release : 2017

Label : EAR Music

Niet alle bekende bands die een doorstart maken is hernieuwd succes gegund. Thunder echter wel. De formatie uit Zuid-Engeland verdween in 2008, met negen studioalbums op het palmares, van het podium om vijf jaar later de bluesy rockkroon weer terug te claimen. Dat lukte het vijftal gemakkelijker dan verwacht. Het publiek sloot het herboren vijftal opnieuw in de armen en werd beloond met twee puike platen. Want na het pittige ‘Wonder Days’ (2015) zal ook het zojuist verschenen ‘Rip It Up’ de annalen ingaan als een klassieke Thunder-plaat.

Dit nieuwe album van Thunder, het elfde in de lange historie van de Britse rockers voelt als thuiskomen. Vanaf de eerste beschouwende teksten van Danny Bowes en bijgaande feelgood klanken in opener ‘No One Gets Out Alive’ ontvouwt de plaat zich als de spreekwoordelijke warme deken. ‘Rip It Up’ is het tweede album sinds de hereniging in 2009 en volgt het destijds zo verrassend sterke ‘Wonder Days’ uit 2015 op. De kwalificatie ‘verrassend sterk’ gaat echter voor ‘Rip It Up’ niet op. Het is ditmaal vooral oerdegelijke kost, zonder zwakke momenten, dat moet gezegd, maar ook zonder de uitschieters waar zijn pittige voorganger er wel een handvol van had. Thunder-fans zullen er echter geen nacht slechter van slapen. Dit vakkundig maatwerk is hen ongetwijfeld op het lijf geschreven.

Met twintig Top 5 singles, twee gouden albums en een geluid dat het perfecte huwelijk is tussen onvergetelijke melodieën en krachtige rock heeft Thunder sinds de oprichting in 1989 bewezen een van de meest consistente rockbands van Engeland te zijn. Rip It Up is dan ook al weer het elfde album van Danny Bowes, Luke Morley, Ben Matthew, Chris Childs en Harry James en de opvolger van het in 2015 verschenen Wonder Days. Voor dit album heeft Thunder de lat in muzikaal, tekstueel en creatief opzicht weer hoog gelegd. Rip It Up bevat pure rocktracks, zoals het vlammende titelnummer en She Likes The Cocaine, maar ook een compositie als het intense Right From The Start waarop het tempo wordt teruggebracht. De melancholische en bluesy afsluiter There’s Always A Loser is het perfecte einde van een van de meest urgente en hartstochtelijke Thunder albums tot nu toe. De band neemt muzikale risico’s en toont ambitie en dat zijn de precies de redenen waarom de band na drie decennia nog steeds zo geliefd is bij haar fans. Rip It Up is een zeer welkome toevoeging aan de Thunder catalogus, maar belangrijker nog een album dat staat voor de zoveelste sprong voorwaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑