One Desire – One Desire

One Desire – One Desire

Jaar van Release : 2017

 Label: Frontiers

One Desire is een nieuwe melodieuze hardrock band en met zijn gloednieuwe debuutalbum. De beste plaat die ik de laatste tijd heb mogen beluisteren komt van een nieuwe Finse A.O.R.-formatie genaamd One Desire. De band zag in 2012 onder de oorspronkelijke naam OD het levenslicht toen drummer Ossi Sivula muzikanten om zich heen begon te verzamelen om nummers te schrijven en demos te maken voor wat nu deze gelijknamige debuutplaat is geworden. Hij vond in gitarist Jimmy Westerlund (ex-Sturm Und Drang), bassist Jonas Kuhlberg en zanger Andre Linman (ex-Sturm Und Drang) de juiste mensen en met hen werden de tien nummers die op dit eerste album te vinden zijn opgenomen.

 Het retoartwork zet je meteen op het verkeerde been, want dit is geen band die is blijven hangen in een bepaald tijdvlak. One Desire put weliswaar inspiratie uit het rijke verleden van de jaren tachtig/beginjaren negentig, maar voegt daar een gezonde dosis moderne rock aan toe. Daarnaast weten deze Finnen elke song te voorzien van verrassende elementen: spannende tempowisselingen en breaks, akoestische gitaarintermezzo’s, subtiele pianostukjes en sporadische synthesizer elementen. Twee voormalige Sturm Und Drang leden stelen de show. Zanger André Linman weet altijd de juiste vocale snaar te raken en zijn collega Jimmy Westerlund doet op zijn zessnarige instrument hetzelfde. De zeer aanwezige, drukvolle ritmesectie maakt het plaatje compleet.

Het geluid hier is hoofdzakelijk melodieuze hardrock, die veelzijdige vocalen bevat, veel melodie en harmonische lijnen. Het doel van One Desire is het creëren van een sterk en uiterst melodisch geluid.

 Stilistisch gezien bevindt de band zich op het grensvlak van A.O.R. en melodieuze rock en met name gitarist Jimmy Westerlund maar vooral de prima zanger Andre Linman stuwen het aanwezige materiaal naar grote hoogten. De nummers luisteren lekker vlot weg, bevatten aanstekelijke refreinen die je na een aantal malen beluisteren niet meer uit je hoofd kunt krijgen en worden middels vlotte riffs en prima solo’s op een fantastische manier ingekleurd door gitarist Westerlund. Absolute smaakmaker binnen One Desire is echter zanger Andre Linman die sterke nummers zoals opener ‘Hurt’, ‘Apologize’ (dat me erg aan Sixx A.M. doet denken), ‘Straight Through The Heart’ en het Pretty Maids-achtige ‘Buried Alive’ een extra kwaliteits-boost geeft. Het is lang geleden dat ik zo’n sterk debuut in het A.O.R.-genre heb mogen beluisteren en ik ben er dan ook van overtuigd dat One Desire zich binnen afzienbare tijd tot de betere bands binnen de melodieuze rock-wereld kan rekenen.

  One Desire is een zeer gevarieerd album geworden, dat voortdurend laveert tussen AOR, melodieuze rock en nu-rock/metal. Alle tracks hebben zo hun charme, maar het absolute topnummer is “Hurt”, een song met een waanzinnig sterk refrein, geweldige gitaarriffs en een bijzonder emotionele gitaarsolo. Zanger Linman geeft heer zijn persoonlijke visitekaartje af. Zouden bands als Shinedown, Nickelback of 3 Doors Down zonder zanger komen te zitten, dan zou hij de gedroomde vervanger kunnen zijn. Dit is overigens duidelijk een groeiplaat, die zich pas laat ontrafelen na een aantal luisterbeurten. Op naar het vervolg, want dit debuut smaakt naar meer.

One Desire is een van deze bands die over het hele pakket beschikt en kunnen in de nabije toekomst groot worden! Geweldig record van begin tot einde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑