H.e.a.t. –  Into The Great Unknown

H.e.a.t. –  Into The Great Unknown

Jaar van Release : 2017

 Label: Ear Music

Het langverwachte nieuwe studio album van HEAT is eindelijk uit. Into The Great Unknown is het laatste album sinds hun laatste release in 2014 en markeert het 5e album van de band. HEAT heeft al succes gehad met top 10 singles en ook een top 50 album terug in 2010 met hun tweede album “Freedom Rock”, maar het succes is vooral in de Scandinavische landen.

Dit is vooral te danken aan Erik Grönwall, zeven jaar geleden als voormalige Zweedse Idol- winnaar, op zang. Heat nam enorme creatieve en commerciële stappen op het derde album  Adres The Nation en 2014’s Tearing The Walls , vooral het laatste album bezorgde de band  een goede status en toerde in de Verenigde Staten als  een bona fide headline act. Daarnaast kwam de band met het overtuigende livealbum “Live In Londen”. De Zweedse muzikanten hebben ondertussen een naam hoog te houden en hebben dan ook langer dan gebruikelijk over dit album gedaan. Het wachten is beloond met opnieuw een prima release.

Ondertussen heeft Eric Rivers, als gitarist de band verlaten. Met ex-lid Dave Dalone (nu bekend als Sky Davis) die terugkeert in de line-up, is H.e.a.t. weer compleet.

Deze 5-tallige band uit Zweden weet zeker hoe je een opwindend album kunt maken en schrijven. De opnames waren in Thailand met de Zweedse Grammy-bekroonde producent Tobias Lindell. Naast de productie is deze ook verantwoordelijk voor het schrijven van de helft van het materiaal.  Het resultaat mag er dan ook zijn en hieruit blijkt dat deze mannen al een hele tijd in het vak zitten en houden van wat ze doen.

Met de release van hun eerste single van het album ‘Time on Our Side’  geeft een eerste indruk, waar de band voorstaat.  De band staat voor melodieuze rock (AOR) en geeft goed gekeken naar bands als Journey , Foreigner, Bon Jovi en Whitesnake. Met die verstande dat ze hun eigen moderne koers varen, zodat het geen kopie is van voorgenoemde bands. De band heeft daarnaast een ander nummer  Redefined  op het publiek losgelaten,  het laat goed de verschillende kanten zien die de band opgegaan is. Hierbij valt vooral de progressie in het  geluid en creativiteit van de band op.

Het is waar dat Time On Our Side misschien wel een beetje verrassend is en de meeste fans zouden waarschijnlijk het gebruikelijke gitaar  geluid van HEAT verwachten, maar de track stelt zeker  niet teleur en brengt vooral de andere sterke punten naar voren van de band, zoals levendige energie, geweldige melodie en de krachtige stem van zanger Erik Grönwall. Het is dus niet nodig om  zorgen te maken over de band die hun rock en roll-touch kwijt raakt.

De songs die de meeste aandacht op eisen zijn, bijvoorbeeld “Best Of The Broken” die een verrassende talkbox solo bevat. Maar het is vooral genieten van het meeslepende “Eye Of The Storm”, het uptempo “Blinds Leads The Blind”.  Maar ook het titelnummer “Into The Great Unknown”,  is naast de tijdsduur van meer dan 7 minuten, wat zeer ongebruikelijk is in dit genre, een nummer met eenmeer progressiever karakter en laat zien dat de band ook blijft kijken naar andere stromingen en dit toepast in hun muziek.

Heat heeft net het meest complete album van hun carrière tot nu toe afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑