Coldspell – A New World Arise

Coldspell – A New World Arise

Jaar van Release : 2017

 Label: Escape

Het is al vier jaar sinds het uitstekende Frozen Paradise, maar eindelijk is Coldspell terug met een vierde album.

De laatste jaren brengt de Zweedse rockscene behoorlijk wat releases uit. De een wat bekender dan de ander. Maar ook Coldspell, kan gerust genoemd worden in het rijtje van Europe, H.e.a.t., Eclipse en The Poodles. Dit is inmiddels al weer hun vierde langspeler. De Zweedse melodieuze rockers musiceren namelijk in het zelfde straatje als bovengenoemde bands. Het is blije opzwepende hardrock met een goede zanger in hun midden, namelijk Niclas Svendentorp, met daarnaast een uitstekende gitarist Michael Larsson. Het album werd opgenomen in verschillende studio’s in heel Zweden en werd opnieuw gemengd door Tommy Hansen (Pretty Maids, Helloween, Jorn, enz.).

Zoals altijd zijn de nummers goed opgebouwd, eerste single “Call of The Wild”  en het prachtige “Signs” doen je denken aan de glorietijden van de gevestigde orde zoals die van Whitesnake in hun laatste dagen, terwijl Michael Larsson’s gitaarspelen krachtig maar altijd harmonieus blijft.

Aan het nieuwe album, “A New World Arise” en de daaropvolgende video van “Call Of The Wild”, kun je zien dat het schrijfproces in volle vorm is met deze geweldige artiesten. De nummers op dit album zijn wellicht een van de betere songs die de band tot nu toe heeft geschreven. Liedjes zoals “Call Of The Wild”, nemen zelfs de meest geharde rockfan naar nieuwe niveaus van opwinding. Gevolgd door krachtige nummers, zoals “Forever More”. “A New World Arise”, “Get To The Top”, “This Is Me”, “Wait Untill Tomorrow” en “Signs. Deze nummers maken het album tot prima luisteralbum. Dit album is een echte rockreis voor alle fans van melodieuze hardrockbands. Dit zijn voor de Melodische Rock Fan, de “must haves.”.

Ik ben fan van ColdSpell  sinds ik voor het eerst de epische nummers hoorde zoals “Hero’s” en “Night Falls”, maar er zijn er nog veel meer op te noemen. Dit nieuwe album is even sterk als zijn voorgangers.

ColdSpell is niet alleen een onderschatte band. Zij maken eerlijke en vooral betere muziek dan 99 procent, van wat er vandaag in elk deel van de wereld wordt gemaakt in de categorie Hard Rock / Melodic Metal. Een New World Arise is maar weer het bewijs, dat talent en inspanning meer is, dan iets anders, in deze kunstvorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑