Millennial Reign-The Great Divide

Millennial Reign-The Great Divide

Jaar van Release: 2018

Label: Ulterium Records

Met ‘The Great Divide’ klopt het Amerikaanse Millennial Reign weer op de deur. De band werd in 2010 opgestart door gitarist Dave Harvey, die ofwel een tomeloze ambitie heeft die de overige bandleden niet kunnen waarmaken, ofwel bijna als een dictator zou moeten omschreven worden., ofwel heb ik het natuurlijk helemaal bij het verkeerde eind en stappen de bandleden met een goede gezonde reden uit Millennial Reign. De reden voor deze vragen zijn gewoonweg omdat ‘The Great Divide’, het derde full-album, met een volledig nieuwe line-up werd opgenomen waarin slechts Dave Harvey als oudgediende overblijft. Nieuw zijn drummer Steve Nichols, bassist Neil Bertrand en vocalist Travis Wills. Maar wat er ook van zij, het gezelschap zorgt voor tien knappe nummers melodic heavy metal / power metal die met bij momenten wat doet denken aan het oude Queensrÿche. Dit betekent dus melodieus gitaarspel die ondersteund wordt door keyboards, knappe drumpatronen en basslijnen die voor een stevig fundament zorgen, en natuurlijk krachtige cleane vocalen die de kers op de taart vormen. Vernieuwend is het allemaal niet, maar dat hoeft ook niet, als wat de heren ons bieden degelijk, krachtig en melodieus wordt afgeleverd. En dat is hier zeker van toepassing. Na de korte instrumentale opener, ‘The Genesis’, komen alle opgenoemde ingrediënten van Millennial Reign ruimschoots aan bod. De tracks zijn stuk voor stuk goed opgebouwd en vervelen nergens zodat er zeker geen miskleunen op je af komen.  Echte uitschieters noteerde ik helaas ook niet, en misschien net daardoor zal dit album bij vele metal fanaten niet direct worden aangekocht en door de mazen van het net glippen. En dat zou eigenlijk wel jammer zijn, want deze ‘The Great Divide’ van Millennial Reign verdient het toch om gehoord te worden. Niet dat dit album nu echte klassieker inzich heeft, maar dit is knap en uitstekende gebrachte melodic power metal die, in zijn (sub)genre, duidelijk ver boven de middelmaat uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑