Tremonti – A Dying Machine

Tremonti – A Dying Machine

Jaar van Release : 2018

Label : Napalm Records

Mark Tremonti heeft uiteraard geen introductie meer nodig. Mocht je nog niet weten wie het is dan heb je de afgelopen ruim twintig jaar hoogstwaarschijnlijk onder een steen gezeten of ben je zeer kortgeleden pas geïnteresseerd geraakt in metal. ‘A Dying Machine’ is dan ook al het vierde album van deze band met de meester gitarist in een werkelijke bloedvorm. Niet alleen als gitarist maar ook steeds meer als zanger stijgt Mark Tremonti boven de metal top uit.

‘Bringer Of War’ is de ultieme openingstrack van dit album wat bol staat van kwaliteit. Qua stijl had dit nummer niet misstaan op het laatste Alter Bridge album. Zoals ook bij het soloalbum van Myles Kennedy was op dit album Alter Bridge huisproducer Michael “Elvis” Baskette verantwoordelijk voor de productie en die staat werkelijk als een huis. Naast de cd zal er ook nog een boek verschijnen geschreven door Tremonti om het complete concept vorm te geven. Maar terug naar de muziek. Tremonti laveert langs verschillende metal en rock stijlen zonder dat het elkaar bijt. Zo heeft titeltrack ‘A Dying Machine’ het beste van Creed en Alter Bridge in zich terwijl eerste single ‘Take You With Me’ een zeer catchy maar tegelijkertijd heavy radio rocknummer is. Het mooie aan de zang van Mark is dat je hoort dat hij goed geluisterd heeft naar zowel Scott Stapp als naar Myles Kennedy en van beide zangers wel wat weg heeft onder zijn eigen unieke geluid.

Het gaat te ver om alle songs in detail te beschrijven. Feit is dat er niet een slecht nummer op het album staat. Uitschieters zijn de hierboven genoemde songs en ‘Trust’. Een nummer waar Corey Taylor hoogstwaarschijnlijk zeer jaloers op is. Verder is er voor alle soorten metalheads veel te vinden op dit album.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑