Slash (ft Myles Kennedy & The Conspirators – Living The Dream

Slash (ft Myles Kennedy & The Conspirators – Living The Dream

Jaar van Release : 2018

 Label: Roadrunner

Slash  werkte voor het eerst samen met  Myles Kennedy  toen de zanger op het Slash-  album van 2010 een van de vele gasten was . In de jaren daarna zijn het duo bandmaatjes geworden en hun creatieve samenwerking is voortgezet in de loop van nog twee soloalbums. Samen met Todd Kerns, Brent Fitz en Frank Sidoris (The Conspirators) hebben ze  “Apocalyptic Love” en “World on Fire” uitgebracht en de band verbetert met elke release. Het is altijd de vraag of de stijgende lijn wordt voortgezet. Na een paar luisterbeurten kunnen we melden dat Living the Dream misschien wel hun beste album tot nu toe is. En natuurlijk is het voor Slash een goede keus geweest om Myles Kennedy bij de band te houden. Zijn kwaliteiten zorgen er voor dat je er met genot na dit album luistert. Hij behoort tot de schaarse categorie rockzangers die technisch bijna perfect een nummer ten gehore kunnen brengen en daarnaast veel gevoel in een nummer kunnen leggen.

 De songs werden grotendeels geschreven tijdens de “World On Fire”- tour. Living The Dream is een album van een band die veel te bieden heeft. “Call of the Wild” bereikt precies wat je uit een album-opener wilt, en trekt je aandacht met een paar geweldige gitaarlicks.”Serve You You Right” houdt het energieniveau hoog, maar meer slinks samen met Slash’s 70’s zeppelin gitaarspel. Het is een stevige verandering van tempo die leidt naar de knallende rocker “My Antidote”. Daarna gevolgd  de meest aanstekelijke mogelijke rock-single “Mind Your Manners” van het album.”Lost Inside the Girl” is een donkerder nummer en geeft de diversiteit aan van Myles Kennedy en bewijst hij ook in de lagere regionen nog een geweldig bereik te hebben. Hoewel het nummer niet zo agressief is, bevat het wel een van de betere Slash-solo’s op het nieuwe album.”Slow Grind” is een ander hoogtepunt, en “Driving Rain”, lijkt een potentiële radiohit. “The One You Loved Is Gone” gooit het roer om en is een waar rustmoment van het album,  vol emotie wordt dit nummer gezongen en brengt dit nummer tot een mooie akoestische gitaarballade.

Hoewel Guns N ‘Roses en Alter Bridge en Myles Kennedy’s eigen solowerk zowel Slash als Kennedy veel muziek geven om te promoten, is  Living the Dream  gevuld met potentiële hits. Voor fans van de muzikanten die betrokken zijn bij de solo-inspanningen van Slash, voelt de ‘droom’ zeker aan. Het is dan ook een puur Amerikaans rockalbum geworden, die alle ingrediënten bevat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑