James Christian – Craving

James Christian – Craving

Jaar van Release: 2018

Label: Frontiers Music

De naam James Christian is voor de meeste mensen niet een naam waarbij een bel doet rinkelen. Voor een aantal die de hardrock een warm hart doen toedragen herkennen hem als de zanger van de jaren 80-90 band House of Lords. Inmiddels is de man al jaren naast de House of Lords ook solo actief. Met de naam Christian doet het wel wat denken aan meer een gospelzanger. Dit is nummer vier. De man uit het zonnige Florida zorgt voor een portie swingende, melodieuze, radiovriendelijke AOR. Je weet direct welk vlees je in de kuip hebt. Zuivere vocalen, veel keyboards en een occasionele uithaal met de gitaar. De veteraan uit de AOR-scene wist zich alweer te omringen met enkele ervaren collega’s. Het resultaat ligt tussen mainstream poprock en bands als Def Leppard, iets wat zeker in de States en Canada zal scoren in de hitlijsten. De man heeft sowieso een goede stem, wat hij hier moeiteloos bewijst. Als het echt niet te stevig moet zijn is dit ongetwijfeld iets voor jou.

Aanstekelijke refreinen en een goede rockstem, daar heeft Christain een patent op. Met het openingsnummer ‘Heaven Is A Place In Hell’ pakt hij direct de sound en het verhaal op dat hij met dit album wil vertellen. Lekker uptempo rock net als ‘Jesus Wings’ of het zwoele swingende ‘If There Is A God’ zijn titels waarbij het duidelijk is waar zijn vraag ligt. Met de leeftijd om terug te kijken op de tijd en wat kan ik nog doen (lees midlife), komen deze items in de gesprekken voor. De issues worden met zijn vrouw Robin Beck (Coca cola hit First Time) besproken. Ook zij maakt tegenwoordig weer albums die Christian dan weer produceert. Deze albums zijn dan ook zeker niet slecht te noemen. Met dit album is het ook productioneel ook goed en kent een mooie warme klankkleur. ‘Love is The Answer’ en ‘Black Wasn’t Black’ zijn wat quasi meezingers maar wel lekkere rocksongs. Een ballad als “I won’t cry” gaat er zeker moeiteloos in, maar je hoort ook voldoende variatie.  Samen met Tommy Denander, Jimi Bell en multi- instrumentalist Clif Magness, weet Frontiers man en producer Alessandro Del Vecchio hier wel een mooi product af te leveren. Christian weet met het ‘Amen’ zijn rockalbum met religieus tintje netjes af te ronden. Goede melodic rock album!

Echt hard wordt het nooit, maar het is aangename geïnspireerde rock, en daar is zeker een publiek voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑