Dynazty – Firesign

Dynazty – Firesign

Jaar van Release : 2018

Label : AFM Records

Als je, zoals in mijn geval, een zwak hebt voor Scandinavische rock of metal, dan is Dynazty verplichte kost. Sinds het album ‘Titanic Mass’ uit 2016 draag ik de Zweden een warm hart toe met hun melodieuze en bombastische metal. ‘Firesign’ is een logisch vervolg van zijn voorganger ‘Titanic Mass’. Ook dit nieuwe album kenmerkt zich door de, door keyboards gedragen, sound die als een muur op je afkomt. Als je van een organische en open productie houdt, dan is de sound wellicht even wennen. Maar dat is het proberen meer dan waard. De band weet de heavy sound op mooie manier te koppelen aan herkenbare melodieën. Luister maar eens naar ‘The Grey’, een perfecte combinatie van herkenbaarheid en heavy invloeden. Zonder de andere bandleden ook maar iets te kort te willen doen, is het vooral zanger Nils Molin die er uit springt. Wat heeft deze jongen een gouden keeltje. Opener ‘Breathe With Me’ is hiervan een prima voorbeeld. Het gitaarwerk van Love Magnusson en Mike Lavér is genieten; vingervlug, maar de focus op de melodie blijft aanwezig. Bij ‘In The Arms Of The Devil’ klinkt in het gitaar en keyboardwerk zelfs wat Rammstein door in de gitaarriffs, alleen de gitaarsolo’s zul je bij onze oosterburen tevergeefs zoeken. Een ander juweeltje is ‘Ascension’ met zijn heavy passages en avontuurlijke aanpak, ook hier komt het stoom weer van de gitaren af tijdens de solo gedeelten. Eigenlijk staan er geen zwakke tracks of momenten op ‘Firesign’. De band laat horen dat zij de kwalitatieve lijn kunnen doortrekken van ‘Titanic Mass’. Met dit zesde album klopt Dynazty hard op de deur met het bordje doorbraak. Het is ze gegund!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑