Soleil Moon – Warrior

Soleil Moon – Warrior

Jaar van release: 2019

Label: Frontiers

In de categorie van de guilty pleasures, had ik dit jaar nog geen AOR album toegevoegd aan de collectie. In de jaren 80 tot begin jaren negentig, was dit genre vooral in Amerika niet van de buis af te slaan (MTV). Met topbands als Boston, Bad English, Journey, Foreigner en onder andere Def Leppard kwam de rockscene goed voor de dag. In de jaren negentig kwam hier het verval. Daarna sneeuwde het genre wat onder, er werden nog wel goede albums gemaakt door diverse bands, maar kregen niet meer de airplay en verdwijnt het langzaam meer naar de achtergrond. Ook in de Aardschok kom je dan weinig goede recensies tegen van AOR artiesten, zo nu en dan komt er dan wat voorbij. Zo ging het in de  ook met Soleil Moon. Toch een paar luisterbeurtjes wagen, daarna een stukje historie opzoeken op het internet en het begin van de recensie  is ontstaan.

Het begint eind jaren negentig, wanneer Larry King (jazz) pianist John Blasucci elkaar ontmoeten. Hierna weten de heren een muzikale voorkeuren samen te smelten en schrijven ze samen hun eerste nummers. Het resultaat is de band Soleil Moon. Als zanger van de melodic rockact Human Factor weet King met Blasucci songs om te vormen tot AOR songs dat in de lijn ligt van Styx. Na de grote lovende kritieken die Soleil Moon verzamelde met de release van hun eerste twee albums, ‘Worlds Apart’ (1999) en ‘On the Way To Everything’ (2011), kwam de band in 2018 opnieuw samen om een ​​nieuw album te maken. Geboren als een samenwerking tussen zanger Larry King (Michael Thompson Band) en toetsenist John Blasucci (Dennis DeYoung), is Soleil Moon een persoonlijke uitlaatklep geworden voor schrijver / producer King.

Het is ook niet helemaal verwonderlijk dat Blasucci bij Dennis DeYoung (Styx) opduikt. Inmiddels zijn we 10 jaar later en het derde album van King en Blasucci is nu daar.

Wederom weten de heren prachtige luchtige rocksongs te maken. Songs als ‘Here For You’,  ‘Just So You Know’ en de knuffelballad ‘Halfway To Knowhere’ brengen niets nieuws, maar zijn allen zeker pakkend. Soms bombastisch en dan weer klein intiem. Alles is goed en mooi gezongen en soms wat te klef voor de gemiddelde hardrocker.

 Persoonlijke verhalen zorgen voor betekenisvollere liedjes waar anderen hopelijk zich mee kunnen identificeren. Elk nummer neemt een reis die zijn eigen vignet van ruimte en tijd heeft en een filmpje in je hoofd creëert. Larry King hoopt dat mensen naar het verhaal gaan luisteren en het gaan beleven. John Blasucci, Khari Parker, Alan Berliant, Chris Siebold, Lee Sklar, Vinnie Colaiuta, Joie Scott, Opal Staples, Mike Harvey, Kelly Keagy, Jeff Morrow, Cheryl Wilson, Craig Bauer, Jeff Breakey en, natuurlijk, Michael Thompson hebben meegeholpen om de songs vorm te geven.  Als een speciale traktatie bevat het album het nummer ”72 Camaro’, dat werd uitgegeven als een Michael Thompson Band single in afwachting van de prestaties van die band op het Frontiers Rock Festival in Milaan in 2018. Legt King uit: “Michael en ik werken vaak samen aan verschillende projecten en toen we besloten om het MTB-record te doen, begonnen we allebei te schrijven. ”72 Camaro’ was een nummer over mijn eerste auto en was heel persoonlijk voor me. Het was mijn verhaal. Tegen de tijd dat het MTB-album ‘Love And Beyond’ klaar was, hadden we elkaar wederzijds

besloot dat omdat dit mijn verhaal was, het beter geschikt zou zijn voor het Soleil Moon-record.

Laat je niet in de luren leggen door de hoes, het is het een heerlijke plaat in de serie van de AOR sound.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑