Khymera – Master of Illusions

Khymera – Master of Illusions

Jaar van release: 2020

Label: Frontiers

Stevig nieuw album van Khymera dat aan het begin van deze maand verscheen. De band begon ooit als samenwerkingsproject tussen Italiaanse producer Daniele Liverani en (Kansas zanger) Joe Walsh. Achtergrondzanger Dennis Ward nam de afgelopen jaren de leiderspositie over. ‘Master of Illusions’ is het eerste teken van leven in vier jaar tijd.

 Alsof de gloriejaren van de hardrock nooit voorbij zijn gegaan brengt Khymera haar nummers, dit album wijst feilloos naar klassiekers van Asia, Whitesnake of Iron Maiden. Gigantische refreinen, stuwende gitaren, grote harmonieën en epische drums. Verwacht hier geen ironie of complexe symboliek, het is muziek die op een goede manier even lekker over the top gaat. Dennis Ward zingt alles met een kracht alsof zijn leven ervan afhangt.

 Het album gaat in al haar nostalgie voorbij als een retro videoclip. Leren broeken, opgedofte kapsels en een met zware ernst in de camera kijkende frontman. Alle oude MTV- clichés schieten in je hoofd voorbij.

Dat Khymera geen super vernieuwende of persé hele originele muziek is duidelijk. Maar soms is even hard mee zingen en lucht gitaarspelen precies wat je nodigt hebt, zeker in deze dagen van Covid 19 en sociale onthouding. Alle restricties en regels van de laatste week verdwijnen even naar de achtergrond. Over een tijd breekt de zomer aan en kunnen we de huidige situatie misschien achter ons laten, tot die tijd slepen we ons met dit album er doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑